Aftensmad
Barbacoa
Smørmørt krydret kød til tacos!
Barbecue findes i mange forskellige lande og i vidt forskellige afskygninger – hvor jeg for nyligt eksperimenterede med kantonesisk barbecue, Char Siu, har jeg kastet mig over den mexicanske udgave, barbacoa.
Barbacoa, som er spansk for 'barbecue', stammer oprindeligt fra Carribien og er med tiden blevet fortolket på mange forskellige måder – den mest populære variant finder man i Mexico, hvor man traditionelt set steger hele dyr såsom får og geder. Her bliver de tilberedt enten over åben ild eller pakket ind i agave-blade og gravet ned i en jordovn.
Hvis du ikke er klar på at opgradere baghaven med en nedgravet jordovn? Så får du her en nemmere opskrift til hverdagskøkkenet!
Barbacoa er i sin autentiske forstand spækket med chili – meget mere end hvad jeg selv kan følge med til!
Gerne en kombination af Chipotle-chili i adobo-sauce og Guajillo-chili – og det får man også den mest autentiske smag af.
Men da man måske ikke lige kan finde disse slags chilier ved hvert gadehjørne i Danmark, så kan komme ret tæt på smagen med en klassisk rød chili.
Jeg har valgt at gå til den lidt mere milde side i min opskrift, så de fleste kan være med – men du kan selvfølgelig bare fyre op for chilierne, hvis du er til stikflammer ved aftensmadsbordet.
Kødet er helt eminent til hjemmebagte bløde tacos med syltede rødløg, avocado, frisk koriander og mexicanske røde ris.
Opskriften på mexicanske røde ris
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Oksebov, tykkam, okseinderlår etc.
1500 gram
Mørk øl (eksempelvis brown ale, porter, stout, etc.)
2 dl
Appelsin, saften herfra
1 spsk.
Oksebouillon
2 dl
Oregano
2 tsk
Spidskommen, stødt
1 spsk.
Hele nelliker
6 stk
Kanelstang
1 stk
Laurbærblade
4 stk
Sorte peberkorn
8 stk
korianderfrø (stødt eller hele)
1 tsk
Hvidløg
5 fed
Løg
2 stk
Guajillo chili (eller almindelige røde chili)
2 stk
Salt
1 spsk.
Læs også: