Arroz rojo: Mexicanske røde ris
Nem sidedish og ris-snack!
Hvis du leder efter en nem opskrift på en anderledes og velsmagende tilbehør med ris - så skal du prøve den spanske/mexicanske Arroz Rojo.
Det er i al sin enkelthed en form for 'røde ris' - og her skal det ikke forstås som ris-sorten røde ris, men derimod farven, som den får ud fra måden, man tilbereder risene på.
I stedet for at koge ris i letsaltet vand, koger man dem i en tilsmagt væske af bouillon og krydderier, som risene absorberer og får en stor velsmag af.
De røde ris bliver lidt grødede i konsistensen, så man kan bruge dem som tilbehør til kød og salater - men endnu bedre som fyld i både burritos og tacos.
De er perfekte både varme og kolde til fyld - og så giver de både stor spark på smagen og en god konsistens.
Jeg brugte dem til mine Beef Tacos lavet af Barbacoa.
Det er en nem, hurtig og lækker måde at få lidt anderledes smag på dine ris - og så er det en meget alsidig opskrift, hvor du selv kan styre styrken på chili eller helt undvære den.
Farverig, nem og velsmagende!
Arroz rojo: Mexicanske røde ris
Lækker sidedish!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ingredienser
- 3 fed hvidløg
- 1 stk løg
- 4 dl bouillon (kylling eller grøntsags)
- 1 stk hakkede tomater, dåse
- 1 spsk. koncentreret tomat
- ½ tsk salt + peber
- 1 tsk chili, friskhakket eller tørret (valgfrit)
- 2 dl hvide ris
- 1 håndfuld koriander, frisk
- 1 dl røde bønner, kan undlades
Fremgangsmåde
- Hak løg og hvidløg fint og svits i en gryde med lidt olivenolie. Når de er blevet klare i farven, tilsættes koncentreret tomat, som bruner lidt af.
- Tilsæt herefter hakket tomat, bouillon og chili - lad det småkoge i 5-10 minutter, hvorefter du smager det til med salt og peber.
- Pluk bladene af din koriander og gem dem til senere - hak stænglerne fint og smid dem med i gryden.
- Smid dine ris i den boblende væske og lad dem koge møre i 10-12 minutter, eller indtil de har absorberet væsken og massen er blevet grødet. Vend til sidst friskhakkede korianderblade i og servér straks.