Mandekogebogen

Sprøde quesadillas

Lav den klassiske tapas fra Mexico med få ingredienser!

Quesadillas er en genial mexicansk opskrift på nem aftensmad, som også kan bruges til madpakken, den hurtige frokost, den lille sult og en snack fra tid til anden.

Hjemmelavet quesadillas er utroligt nemme at lave og kan laves på flere forskellige måder - den helt nemme, hvor du blot køber tortillas-madpandekager og bruger dem til formålet.

Og laver du dem selv? Så er det stadigvæk en nem opskrift! Brug eventuelt min opskrift på hjemmebagte tortillas.

Traditionen i Mexico er at bruge majsmel til tortillas, men det smager mindst lige så godt, hvis du bruger klassiske tortillas af hvedemel.

Quesadillas og fyldet kan varieres i det uendelige - men en hellig treenighed er altså forårsløg, peberfrugt/chili og cheddar.

Det er få ingredienser, som bare giver en utrolig god velsmag. 

Man snitter sine grøntsager helt fint og drysser på den ene side af madpandekagerne eller dine tortillas - dernæst rives osten over grøntsagerne, og den sidste tortillas kommer på toppen.

Herefter steges de på panden - ved at tilføje varme under din tortilla, vil osten smelte og agerer bindemiddel mellem de to madpandekager og selve fyldet. 

Det er også en opskrift, der er god til at vække liv i nogle rester fra dagen før - en rest kylling, kødsovs, kedelige grøntsager i grøntsagsskuffen og meget mere.

Så putter man dem bare mellem to tortillas og vupti - et helt nyt måltid!

Sprøde quesadillas er den perfekte tapas. Jeg har lavet den simpleste opskrift på klassikeren, som er fyldt med velsmag og sprødhed!

Fang min opskrift på klassiske hjemmelavede quesadillas herunder: 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Quesadillas

Sprød, spansk tapas!

18 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 6 stk fuldkornstortilla
  • 3 stk forårsløg
  • 2 stk rød chili
  • 100 gram cheddar, revet

Fremgangsmåde

  1. Snit forårsløg og chili fint. Varm en tør pande op på lidt over middelvarme.
  2. Læg en tortilla på panden og drys chili, forårsløg og ost over. Krydr med salt og peber. Læg en tortilla på toppen og lad osten smelte og tortillaen få lidt farve. Vend derefter, indtil tortillaen er helt sprød.
  3. Skær den ud i 6 ‘slices’ og server rygende varme! Lav gerne lidt yoghurt-dressing med hvidløg til dyppelse, hvis chilierne er i den stærke ende.
Del

Seneste nyt

Annonce