Aftensmad

Bløde tacos

Lynhurtige og klar til alt slags fyld!

Bløde tacos
nfd
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 12. august 2019

Lækre, bløde hjemmebagte tacos!

Da TexMex-bølgen ramte på globalt plan for år tilbage, blev mange hjem indviet i den 'autentiske' måde at lave tacos på – som blev præsenteret som en knasende pakke med sprøde chips-lignende tacos, hvoraf der altid var ca. 50% af skallerne, som var komplet smadrede.

Foruden et mere eller mindre ubrugeligt produkt i forhold til muligheden for at få nok intakte skaller til at brødføde en mindre familie, så er grundprincippet i produket også noget, der får mexicanerne til at ryste på hovedet.

Skal det være helt rigtigt, så er en taco baseret på en blød 'skal' – også kaldet en tortilla.

Jeg har forsøgt at finde ud af, hvad der egentlig er forskellen på en taco og en tortilla – og det jeg kan komme frem til, er, at en tortilla i princippet er det brød, man bruger til at lave en taco. Og at en taco dermed er det 'færdige' måltid.

Ikke desto mindre vælger jeg dog at lave en lille opskrift kaldet 'bløde tacos', da de netop skal bruges til taco-formålet – små, lækre anretninger med smagfuldt fyld!

Herunder 'krydret' med lidt majsmel – blot 4 ingredienser og klar på under 20 minutter.

Og så kan de snildt laves i store portioner og fryses ned – uden at miste sin lækre, bløde konsistens!

Derfra kan du freestyle alt det, du vil i forhold til fyld – braiseret gris, tofu, spidskål marineret i soya og sesamfrø, kylling – fri leg!

Se med herunder: 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Ventetid 10 min
Antal 12 pers.

Ingredienser

Hvedemel 300 gram
Fintmalet majsmel (kan erstattes af hvedemel) 50 gram
Salt 1 tsk
Vand 2 dl
Olie (kokosolie, rapsolie, solsikkeolie, vindruekerneolie, sesamolie, etc) 2 spsk.

Fremgangsmåde