Mandekogebogen

Cacio e Pepe - cremet spaghetti med knust peber

Simplicitet er ofte den bedste vej frem!

En af de ting, som er fantastisk ved italienske pastaretter er, at de ofte får utrolig stor velsmag ud af meget få ingredienser. Ofte er simple teknikker vejen frem til et dejligt måltid i hverdagen. 

Herunder kan du se opskriften på den klassiske Cacio e Pepe - som i al sin enkelthed er pasta med sort peber!

(Brug eventuelt saltørrede æggeblommer i stedet for parmesan for en lidt anderledes umami-smag!)

ANNONCE

Cacio e Pepe

Cremet, krydret pastaret!

0 portioner 20 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. kcal pr. portion

Ingredienser

  • 400 gram spaghetti
  • 20 gram smør
  • 40 gram parmesanost, revet
  • 2 tsk sorte peberkorn

Fremgangsmåde

  1. Sæt godt saltet vand over til pastaen, og påbegynd kogningen af spaghettien efter anvisningen på pakken.
  2. Knus de hele peber med en morter eller brug en almindelig peberkværn, hvis den kan male peberet fint.
  3. Varm en tør pande op og rist det godt, indtil det begynder at dufte krydret. Tilsæt herefter smørret og lad det bruse godt i gennem.
  4. Tilsæt herefter nogle skefulde af den saltede pastavand til panden og lad massen simre godt i gennem.
  5. 4-5 minutter inden pastaen er kogt færdig efter anvisningerne, fiskes den op og hældes på panden med peberblandingen.
  6. Steg spaghettien let i pastavand ved at tilføre små skefulde til panden af gangen – pastaen skal gerne kunne koge/stege færdig på panden, mens du vender pebersaucen ind i den.
  7. Nogle minutter inden spaghettien er færdigt, tilsættes den revne ost og varmes ind i pastaen.
Del

Seneste nyt