Mandekogebogen

Pasta Arrabiata

Nem og hurtig italiensk klassiker.

Italienske pastaretter og opskrifter er generelt en gudespise - og så er de ofte nemme at lave, hvis man kigger på de traditionelle og autentiske opskrifter. Eksempel Carbonara, Cacio e Pepe og ikke mindst Pasta Arrabiata.

Den sidstnævnte har jeg kastet mig over i denne omgang og er i al sin enkelthed en pastaret med en meget simpel, spicy tomatsauce. 

Selve navnet 'Arrabiata' betyder 'vred' på italiensk og henviser til den styrke af chili, som man oplever i retten - det er heldigvis op til dig, hvor VRED din pastaret skal være!

Det kan du selv styre med mængden af chili efter behov - men for at få den rigtige autentiske smag skal der som minimum lidt chili i. 

Vred pasta lyder måske ikke appetitligt, men den smager fantastisk - det er en nem og simpel opskrift på pasta med tomat og chili, hvor man infuserer stegeolien med hvidløg og tørret chili.

Opskriften tager under 30 minutter at lave. Den italienske klassiker kræver blot en kort simretur efter infusionen af olien og så skal man bare vende det sammen med afdryppet penne pasta eller din favoritpasta.

Klassikeren er med penne, men du kan sagtens bruge, hvad du har lyst til - spaghetti, macaroni, skruer og det hele. Saucen smager lige godt!

Retten er perfekt til aftensmad en travl hverdag såvel som en fredag aften på terrassen med et godt glas vin. Det er hurtigmad med stor velsmag!

Pasta Arrabiata kan laves på to måder - enten bruger du tørret chili eller frisk chili. 

Hvis du bruger frisk chili, så er det en god idé at bruge de røde chilifrugter, og så sørge for at smage på dem, inden du snitter dem. Du kan bruges alle slags chili, men gerne en med en mild styrke, så den ikke overdøver resten af de milde smage. 

Jeg bruger ofte rød tørret chili, da det er nemmere at styre i forhold til smagen og infusionen. 

Måden man laver Pasta Arrabiata på, er ved at bringe din olivenolie op i varme i en gryde, hvorefter du tilsætter chili og hvidløg, som steger med lige indtil de begynder at tage farve.

Derved har olien fået en masse smag, som når du tilsætter hakket tomat, vil sprede aromaerne i resten af saucen på en jævn måde. 

Jeg vælger at tilføje en god håndfuld friskhakket basilikum for en større dybde - men det kan du sagtens undvære for nemhedens skyld.

Osten på toppen må du ej glemme - gerne en god, tør parmesanost, eller en frisk og let Vesterhavsost!

Fang min opskrift på den perfekte Pasta Arrabiata herunder: 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pasta Arrabiata/Penne arrabiata

Italiensk spicy pasta!

2 portioner 25 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 250 gram penne-pasta (eller din favorit)
 • 1 stk hakkede tomater, dåse
 • ½ tsk tørret chili (justér efter behov)
 • 3 fed hvidløg
 • 1 håndfuld frisk basilikum
 • 1½ tsk balsamico, kan undlades
 • ½ tsk salt + peber
 • 50 gram vesterhavsost/parmesanost
 • 3 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

 1. Varm olivenolien op i en gryde til middelhøj varme. Snit dine hvidløg i tynde skiver. Skyl og hak også din basilikum i strimler til senere brug.
 2. Når olien er varm, tilsættes tørret chili og hvidløg for at infusere olien - lad det småsimre med hyppig omrøring i nogle minutter. Det må ikke tage for meget farve. Når hvidløg begynder at skifte farve, hælder du dine hakkede tomater over.
 3. Skru ned på simrevarme og tilsæt salt, peber, balsamico og eventuelt lidt sukker/sirup og smag til - tilføj mere chili/mindre chili alt efter, hvor vred din pasts skal være!
 4. Vend de fintsnittede basilikumblade i og lad det hele simre i 15-20 minutter uden låg, så den kan koge lidt ind og tykne. Kog i mellemtiden pastaen, så det passer med saucen.
 5. Hæld vandet fra pastaen og afdryp dem, inden de vendes sammen med saucen og serveres på tallerkner - top af med revet ost og lidt frisk basilikum.
Del

Seneste nyt

Annonce