Den søde tand

Cekodok Pisang – malaysiske banan-fritter

Sprøde og cremede banan-kugler.

Cekodok Pisang – malaysiske banan-fritter
Cekodok Pisang
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 7. april 2021

Cekodok Pisang er en lækker opskrift på en snack fra Malaysien, hvor man bruger sine overmodne bananer til friterede banankugler.

Det er en solid undgå madspild opskrift, hvis man ikke lige orker at bruge sine overmodne og brune bananer på endnu en banankage.

Cekodok Pisang, eller banan-fritter, som jeg vælger at døbe dem, er en velkendt street food-snack fra 

De kan laves på under 10 minutter og giver dig små, lækre snacks, som er sprøde og karamelliserede på ydersiden, men svampede og cremede i midten.

Ofte kan du bare nøjes med at bruge bananernes naturlige sødme – men hvis du vil have lidt ekstra smag på, så kan du tilføje enten vaniljesukker eller almindelig sukker.

Opskriften bruger to slags mel – rismel og hvedemel – men skal den være glutenfri, så kan du også vælge at udskifte hvedemelet med majsstivelse. 

Cekodok Pisang spises enten som en hurtig hapser på farten, til dessert, til kaffen og endda til morgenmad.

Banansmagen træder virkelig i karakter på denne opskrift og giver dig lækker, velsmagende snack på ingen tid.

Fang min udgave af Cekodok Pisang herunder:

2128880 scaled

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Tilberedningstid 5 min
Antal 10 pers.

Ingredienser

Bananer (meget modne) 200 gram
rismel 50 gram
Hvedemel 30 gram
Bagepulver 0.50 tsk
Vaniljesukker/sukker, kan undlades 1 tsk
Fritureolie/solsikkeolie 300 ml

Fremgangsmåde

Den søde tand

Se flere artikler