Mandekogebogen

Cheese Smash Fries

Knuste kartofler med et twist!

Denne uge i kartoffel-laboratoriet har jeg allieret mig med de gode folk hos Ost & ko, som gerne vil slå et slag for lækre, europæiske, økologiske oste, som kan bruges til alle mulige lækre formål i køkkenet.

Denne gang har jeg valgt at bruge en økologisk gul fast ost, som gør, at man kan rive dem og samtidig opleve en lækker, karamelliseret overflade, når det afbages i ovnen.

Denne opskrift er en videreudvikling af de klassiske knuste kartofler, hvor man først koger kartoflerne, ‘smasher’ dem og afbager dem i ovnen - her har jeg lige givet dem lidt ekstra i ovnen, så de bliver sprøde i kanten og cremede i midten.

Og som et ekstra vigtigt finish, får de lige et revet bjerg af økologisk ost på toppen i de sidste 8-10 minutter - ved at bruge en gul, fast økologisk ost, som har krystaller i sig, får man en lækker, nem smelte-effekt, som ikke bliver chewy, men derimod cremet, intens og let indbagt.

Toppet med friskhakket chili og forårsløg er det de perfekte hapsere til tapas, påskebordet eller bare en snack med kartoffel, der går godt til alt fra grill på terrassen til fredagsvin.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Cheese Smash Fries

Knuste kartofler med smeltet ost!

2 portioner 50 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 10 stk kartofler, mellemstore
  • 1 dl smagsneutral olie
  • 150 gram gul, fast ost
  • 2 tsk salt + peber
  • 1 stk rød chili
  • 2 stk forårsløg

Fremgangsmåde

  1. Lad skrællen forblive på kartoflerne og skyl dem blot. Læg dem i en gryde dækket med vand og bring det i kog. Lad det koge i ca. 18 minutter, indtil de er helt møre.
  2. Hæld vandet fra og lad dem lige dampe af - læg dem så på et skærebræt og giv dem et ‘smash’ eller tryk med den flade side af en palet, så de bliver helt flade og knuste. Løft dem forsigtigt over på en bageplade med bagepapir.
  3. Forvarm ovnen på 210 grader varmluft. Pensl dem alle med et lag olie og smid dem i ovnen og drys med salt og peber i et jævnt lag.
  4. Bag dem i ca. 30-35 minutter, hvor de løbende pensler overfladen med olie, så de bliver lækre og sprøde. Når de er gyldne og sprøde i kanten tager du bradepanden ud og giver dem alle et ‘bjerg’ ost på toppen - smid dem tilbage i ovnen og bag dem i ca. 8-10 minutter, eller indtil osten smelter og let karamelliserer.
  5. Serveres rygende varme med finthakket chili og forårsløg!
Del

Seneste nyt

Annonce