Det lette
Cheese Smash Fries
Knuste kartofler med et twist!
Denne uge i kartoffel-laboratoriet har jeg allieret mig med de gode folk hos Ost & ko, som gerne vil slå et slag for lækre, europæiske, økologiske oste, som kan bruges til alle mulige lækre formål i køkkenet.
Denne gang har jeg valgt at bruge en økologisk gul fast ost, som gør, at man kan rive dem og samtidig opleve en lækker, karamelliseret overflade, når det afbages i ovnen.
Denne opskrift er en videreudvikling af de klassiske knuste kartofler, hvor man først koger kartoflerne, ‘smasher’ dem og afbager dem i ovnen – her har jeg lige givet dem lidt ekstra i ovnen, så de bliver sprøde i kanten og cremede i midten.
Og som et ekstra vigtigt finish, får de lige et revet bjerg af økologisk ost på toppen i de sidste 8-10 minutter – ved at bruge en gul, fast økologisk ost, som har krystaller i sig, får man en lækker, nem smelte-effekt, som ikke bliver chewy, men derimod cremet, intens og let indbagt.
Toppet med friskhakket chili og forårsløg er det de perfekte hapsere til tapas, påskebordet eller bare en snack med kartoffel, der går godt til alt fra grill på terrassen til fredagsvin.
Fang opskriften herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Kartofler, mellemstore
10 stk
Smagsneutral olie
1 dl
Gul, fast ost
150 gram
Salt + peber
2 tsk
Rød chili
1 stk
Forårsløg
2 stk
Læs også: