Aftensmad

Chicken Pot Pie

Skøn madtærte med smagfuldt fyld.

Chicken Pot Pie
Chicken Pot Pie
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 22. januar 2024

I en kold vintertid med slud, regn og snevejr er det oplagt med rigtig smovsemad!

Jeg plejer altid at kaste mig over en lang række forskellige gryderetter, som bare kan simre i flere timer og varmer helt ind i sjælen.

Men der sker også noget magisk, når man tager gryderetten og kombinerer med en tærte – ligesom englænderne gør med deres skønne pies. 

Her har jeg lavet min version af en skøn, nem og smagfuld Chicken Pot Pie, som i al sin enkelthed er masser af grøntsager, kylling og timian indkaplset i en lækker mørdejstærte.

Skal det være helt efter forskrifterne, skal man vist kun have låget på – men hvem elsker ikke en god tærtebund?

Herunder får du min version af en Chicken Pot Pie: 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 50 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Kyllingebryst 300 gram
Gulerod 2 stk
Ærter (friske eller frosne) 1 dl
Porrer 2 stk
Hvidløg 2 fed
Løg 1 stk
Hvidvin 1 dl
Grøntsagsbouillon 300 ml
Champignon (brune eller hvide) 150 gram
Timian, tørret 1 spsk.
Hvedemel 350 gram
Koldt smør 180 gram
Æg 1 stk
Mælk 0.40 dl
Majsstivelse 2 spsk.
Fint salt 0.60 tsk

Fremgangsmåde