Chokoladesorbet er en nem opskrift på is med chokolade, hvor man får den perfekte konsistens, cremethed og smag af chokolade.
Normalt tænker man ikke konceptet 'sorbet' som noget, der har med chokolade eller chokolade-is at gøre, da man ofte bruger fløde eller lignende til at supplere op med i en klassisk chokoladeis.
Men denne teknik gør, at det er nemmere, hurtigere og giver en lækker, cremet konsistens til din is.
Til en chokoladesorbet bruger man ofte mørk chokolade, men du kan selv vælge, hvilken slags 'styrke' du ønsker i din chokoladeis – du kan gå helt op i 70-80 procent kakaoindhold og få en mørk, bitter og tung chokoladeis, eller du kan bevæge sig nedad mod lys chokolade eller en klassisk chokoladeplade på omkring de 45-50 procent.
Jeg bruger den sidstnævnte procentdel, da jeg får en mere sødlig, cremet og mild chokoladeis, som passer godt til både børn og voksne – den er let bitter, dyb chokoladesmag og cremet.
Du kan sagtens køre mælkechokolade eller lys chokolade til opskriften, hvis du ønsker en mere børnevenlig og mild chokoladeis – det kan altså også noget!
Denne opskrift på chokoladesorbet tager ingen tid at lave – fang teknikken herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Vand
500 ml
Sukker
180 gram
Kakaopulver, usødet
20 gram
Fint salt
1 knsp.
Mørk/lys chokolade
150 gram
Vaniljesukker, kan undlades
1 tsk
Læs også: