Ciabattabrød er en lækker, italiensk klassiker, hvor man med få ingredienser og forskellige ælteteknikker og hævetider får luftige brød med store krummer.
Der findes mange forskellige måder at lave dem på – du kan lave klassisk ciabattabrød, hvor du hæver natten over.
Og så kan du bruge min lynteknik, hvor man med en kombination af kold- og varmhævning kan få et super fint og luftigt resultat på under 4 timer!
Jeg brugte teknikken til at lave nogle lækre sandwichbrød af ciabatta, som får luftige huller og en sprød skorpe, når de kommer du af ovnen.
Når de køler af, bliver skorpen sej og chewy, så den passer perfekt til en god sandwich – eksempelvis en kyllingesandwich eller måske en frikadellesandwich.
Fang teknikken til at lave hurtige ciabattabrød med store lufthuller herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Hvedemel (gerne Tipo00)
480 gram
Vand
350 ml
Gær
20 gram
Fint salt
1 tsk
Fremgangsmåde
Læs også: