Den søde tand
Citronfromage
Klassisk opskrift på en mormor-dessert – citron-fromage!
Citronfromage – en opskrift, som du enten hader eller elsker. Der er ingen mellemvej!
Citronfromage er en klassisk og nem opskrift på en ægte mormor-dessert fra gamle dage.
Den er fed, frisk og syrlig – og så kan man mætte mange mennesker med få råvarer.
Du husker måske kagebordet eller eftermiddagskaffe hos dine bedsteforældre, hvor der blev hevet en lækker citronfromage med flødeskum på bordet.
Det er en dessert og/eller kage, som fortjener at få lidt mere kærlighed i nyere tid – den kan godt gå lidt hen i glemmebogen netop fordi den er så gammeldags.
Mange tænker nok, at citronfromage er ærkedansk – men det er faktisk en opskrift fra det søde køkken, som stammer fra Italien – mere specifikt Piemonte i det nordlige Italien.
Danskerne har adapteret deres opskrift på panna cotta al limone, som groft oversat betyder noget a la en budding, som består af fløde med citron.
Herunder får du min opskrift på en helt klassisk citronfromage, hvor min balance mellem æggene giver den rette luftighed og cremethed på samme tid.
Tricket til den perfekte citronfromage er nemlig at lave den luftig og cremet på samme tid – tit kan de ende med at blive for kompakte og 'gummi'-agtige, hvis man bruger for meget husblas.
Denne opskrift rammer konsistensen lige i skabet.
Følg min guide herunder og lav en klassisk citronfromage til kaffen eller din dessert herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Citron, økologisk (små)
2 stk
Sukker
120 gram
Piskefløde
2.50 dl
Husblas
4 stk
Æggeblomme
4 stk
Æggehvider
2 stk
Fremgangsmåde
Læs også: