Den søde tand

Cookiedough-is med pebernøddedej

Julet twist på cookiedough-konceptet med pebernødder!

Cookiedough-is med pebernøddedej
Hjemmelavet cookie dough is - pebernødde-edition
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 3. december 2020

En af de helt populære varianter i køledisken, når man er på udkig efter en bøtte is til lidt selvforkælelse, er selvfølgelig Cookie Dough-varianten.

I al sin enkelthed cremet is tilført dejen fra cookies, inden de er blevet bagt – det giver en blød, lækker og cremet konsistens til isen samt giver et lækkert fyld med ekstra smag.

Og jeg har lavet min egen version af den med et julet twist!

Opskriften har nemlig inkorporeret pebernøddedej i stedet for – og den elsker man jo altid at snacke på, når man alligevel skal bruge tid på at rulle dem ud!

Den er nem, simpel og velsmagende – se opskriften herunder.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 20 min
Ventetid 120 min
Tilberedningstid 40 min
Antal 6 pers.

Ingredienser

Æggeblomme 6 stk
Sødmælk 2.50 dl
Piskefløde 3 dl
Rørsukker 2 dl
Smør 90 gram
Hvedemel 180 gram
Kanel, stødt 0.50 tsk
Kardemomme 0.50 tsk
Ingefær, stødt 0.50 tsk
Stødt stjerneanis, kan undlades 0.50 tsk
Hvid peber, stødt (kan undlades) 0.20 tsk
Vaniljestang 0.50

Fremgangsmåde

Den søde tand

Se flere artikler