Den søde tand
Creme brulee med honningtrøffel
Dessertklassiker med et pift!
Creme Brulee er en ægte dessertklassiker, man aldrig går galt i byen med – en cremet, lækker vaniljesmag med et sprødt sukkerlag på toppen.
Men hvis man rigtig, rigtig vil kræse for sig selv eller eller sine gæster – så skal du prøve at tilføje trøffel til desserten!
Trøflen er kendt som en meget eksklusiv råvare, som oftest bruges i det salte køkken – men vidste du, at der også er noget, der hedder honningtrøfler?
Det er verdens eneste sødlige trøffel, som udelukkende gror i Ungarn omkring de sandede områder ved Danube-floden.
Det er små hvidlige knolde, som har en utrolig lækker frisk skovbundsduft og en smag, som er meget anderledes, end man kender ved normale trøfler.
Ved første smag er der en let jordet, svampet smag, mens eftersmagen rammer med en let sødme på tungen, som udvikler sig til lakrids og varmende fornemmelse.
En fantastisk lille sag, der går utroligt godt sammen med det søde køkken!
Jeg har fået en sending honningtrøfler fra Trøffelshoppen til at lege med i opskriftudviklingen – og det første jeg kom i tanke om var selvfølgelig en creme brulee.
Den cremede vaniljecreme og generelt meget søde dessert får lige et løft af en lidt jordet, underbyggende smag, som bidrager med lidt kant på smagen, ekstra sødme og et lift af honning og lakrids.
Hvis du vil afprøve min opskrift på Creme Brulee med honningtrøffel, så fang opskriften herunder.
Du kan købe honningtrøfler lige her på Trøffelshoppen.
Friske honningtrøfler!
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Vaniljestang
1 stk
Rørsukker + ekstra til karamellisering
70 gram
Æggeblomme
6 stk
Piskefløde
3.50 dl
Honning-trøfler
20 gram
Fremgangsmåde
Læs også: