Mandekogebogen

Den danske østerskyst får sin helt egen østersfestival

Med afsæt i Fanøs østersfestival.

Kan man andet end elske øjeblikke, hvor løsningen på et problem er at spise sig ud af det?

Sådan er det gældende for den invasive Vadehavsøsters, som skaber et stort problem for biodiversiteten i Danmarks 'østerskyst', som strækker sig fra Vadehavet og ind i Limfjorden. 

Der regnes med at være 72.000 Stillehavsøsters i området, som bare venter på at blive spist. Og deres massive tilstedeværelse truer blandt andet blåmuslingernes trivsel i området.

Så vi snakker en 'hård' dag på jobbet, når Danmarks Østersfestival åbner dørene for første gang til oktober.

Selve østersfestivalen er en videreudvikling af Fanø Østersfestival, som har været et hit hos madelskere de sidste 3 år. 

Festivalen skal åbne danskernes øjne for denne fantastiske råvare og vil byde på aktiviteter for børn og voksne langs hele Østerskysten, der alle skal skabe bro imellem den klimavenlige, proteinrige og velsmagende østers og danskernes middagsborde.

 Den navnkundige konkurrence ’Årets Østers Kok’ afholdes på Rømø, som ligger midt i Nationalpark Vadehavet og er omgivet af skummende hav og østers med stor velsmag. Under konkurrencen kan du smage topkokkes fortolkninger af østers, få fif til nemme tilberedninger, sende børnene i østerskøkkenet og komme på østers- og urtesafari. 

Foruden at hjælpe på biodiversiteten ved at spise sig mæt i Vadehavets guld, så kan det også hjælpe på turisme og sætte endnu mere fokus på udkantsområderne af Danmark såvel som den nordiske gastronomi. 

Danmarks Østersfestival finder sted d. 12.-14. oktober 2019.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt