Mandekogebogen

Frugtsalat og Abemad med råcreme og flødeskum

Nem dessert til hverdagen!

Mangler du inspiration til en nem hverdagsdessert? Så går du aldrig galt i byen med frugtsalat eller abemad.

En evig klassiker på det nemme dessertkøkken er blandingen af creme og frugter, som bliver kaldt frugtsalat eller abemad.

Navnet varierer og det gør måden det laves også - nogle laver det som en sukkersirup, man svøber frugten i, mens andre laver det med råcreme eller bare vender det i flødeskum med hakket chokolade.

Denne opskrift vil fokusere på de to sidstnævnte teknikker, da det i min optik er den ‘rigtige’ måde at lave en salat med frugt eller abemad.

I min familie plejer vi at få frugtsalat til dessertdelen af vores påskefrokost og julefrokost - det er sådan en dejlig ‘let’ og frisk dessert, som lige kan afslutte ballet efter alskens retter med flæskesteg, tarteletter og sild.

Foruden cremen, er det op til dig, hvordan den sammensætter din frugtsalat - der skal bare alle mulige forskellige, lækre frugter i puljen!

Du kan bruge frugter i sæson - men der skal ALTID banan i en frugtsalat. Sådan er det bare. Den smager så godt sammen med flødeskum.

Jeg plejer at være meget simpel i sammensætningen - vi snakker banan, æble, mandarin, vindruer. Så får du noget sprødt, syrligt, sødt og saftigt.

Dertil selvfølgelig en fuldfed creme og hakket chokolade - det kan gøre enhver glad!

Fang min opskrift herunder:

ANNONCE
Tips til den perfekte frugtsalat/abemad

Hvilke frugter kan jeg bruge til abemad og frugtsalat?

Det er helt op til dig - du kan bruge alle mulige frugter. Gerne nogle med noget ‘struktur’, så de kan holde til at blive vendt rundt med fløden (hindbær ville for eksempelvis gå i stykker).

Eksempelvis jordbær, ananas, kiwi, melon, pære, mango, appelsin, æble, banan, vindruer, nektarin og meget mere!

Brug altid frisk frugt

Dåsefrugt er udvandet, oversødet og smagløst på mange punkter. Så brug altid frisk frugt for bedste smag i din frugtsalat.

Råcreme eller bare flødeskum?

Råcreme er den klassiske, hvor man rører en slags æggesnaps, man vender med flødeskum - det smager skønt, men er ikke livsnødvendigt. Vi plejer blot at piske flødeskummen meget let og vende den i frugten - det fungerer lige så godt!

Hvor længe kan frugtsalat og abemad holde sig?

Cremen og frugterne vil efter en dag begynde at blive brunt - men det er rent kosmetisk. En frugtsalat kan holde sig en 2-3 dage i køleskabet. Det eneste der kan ske i den periode er, at væsken fra frugterne lægger sig i bunden.

Kan man lave abemad og frugtsalat dagen før?

Nemt, men det bliver som nævnt ovenover lidt brunt og kedeligt at se på - så det skal du lige være forberedt på .

ANNONCE
Udskriv opskriften

Frugtsalat/Abemad med råcreme/flødeskum

Nem hverdagsdessert!

4 portioner 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 3 stk banan
 • 3 stk æbler
 • 2 håndfuld vindruer, grønne eller røde
 • 3 stk mandariner el. klementiner
 • 50 gram mørk chokolade
 • 2 dl piskefløde
 • 1 stk vaniljesukker
 • 2 spsk. sukker
 • 4 stk æggblommer, kan undlades

Fremgangsmåde

 1. Lav cremen - hvis du laver klassisk råcreme, pisker du vaniljesukker og sukker sammen med æggeblommer til en luftig snaps. Pisk fløden let og vend den sammen med cremen indtil det hele er ensformig. Laver du bare med flødeskum, skal du blot piske fløden let, vende vaniljesukker og sukker i til sidst, smage til og stille klar.
 2. Skær alle frugterne i mundrette bider og vend sammen med cremen - lad den lige stå 20 minutter i køleskabet og så er den klar til servering!
Del

Seneste nyt

Annonce