Den søde tand Gammeldags fastelavnsboller Lækre, luftige og cremede fastelavnsboller! Gammeldags fastelavnsbolle Af Rasmus Krarup Jensen 16. januar 2021 I min bog er de absolutte bedste fastelavnsboller dem, hvor man tilføjer både vaniljecreme og marcipan til en klassisk, blød gærdej. Den slår alt! Herunder får du min version af de klassiske, gammeldags fastelavnsboller – nemme, lækre og uimodståelige! Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne. Opskrift Arbejdstid 10 min Ventetid 60 min Tilberedningstid 15 min Antal 16 pers. Ingredienser Sødmælk 250 ml Gær 20 gram Æg 1 stk Smør 100 gram Vaniljesukker 1 tsk Hvedemel 450 gram Kardemomme, stødt 1.50 tsk Sukker 50 gram Vaniljestang 1 stk Majsstivelse 2 spsk. Marcipan 150 gram flormelis + vand, til pynt 1.50 dl Æg 2 stk Sødmælk 4 dl Sukker 60 gram Fremgangsmåde Start med at lave dejen - lun 2,5 deciliter mælk i en gryde og skær smørret i mindre stykker. Tilsæt smørret i mælken, indtil den er smeltet. Massen skal være lillefingervarm. Opløs nu gæren i mælkesmørret og tilsæt kardemomme, 50 g sukker, vaniljesukker og 1 æg. Bland grundigt sammen. Tilsæt nu hvedemelet lidt efter lidt og ælt enten i hånden eller på maskine - i hånden skal den æltes, indtil den kan arbejdes med på bordet uden at klistre, og i maskine skal den æltes i ca. 4-5 minutter, indtil den slipper kanterne. Form dejen til en bold på køkkenbordet og lad den hæve under et viskestykke i ca. 30-40 minutter. Lav i mellemtiden vaniljecremen, som skal køle af - bland maizena, 4 dl mælk, 1 æg, kornene fra en vaniljestang og 60 g sukker i en gryde. Kog det op, indtil det begynder at boble og rør grundigt undervejs - tag den af gryden, når den har kogt lidt i gennem og fået en tyk konsistens. Stil til afkøling. Rul nu dejen ud til en stor firkant med en tykkelse på 0,5-1 centimeter - skær firkanter ud på ca 12x12 (eller hvad størrelse, du nu ønsker). Fordel en afkølet spiseskefuld vaniljecreme i midten af hver firkant. Jeg fik ca. creme nok til ca. 16 boller. Skær marcipanen i 16 stykker og klem dem til en lille cirkel, som lægges ovenpå vaniljecremen. Fold enderne indover midten på firkanten og klem dem sammen, så den lukker tæt. Vend dem med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir. Lad dem herefter efterhæve i 30 minutter. Forvarm ovnen på 180 grader og bag dem i ovnen i ca. 15-16 minutter, indtil de er gyldne. Læs også: Den søde tand Se flere artikler Den søde tand Rabarberfromage Bagværk Træstammer Alle opskrifter Amerikanske Cookies med lime og Kinder Maxi Bagværk Finskbrød: Nem opskrift på de klassiske julesmåkager med mandler og sukker Bagværk Kardemomme-spiraler Bagværk Chokolade-specier