Det lette

Gözleme: Tyrkiske fyldte fladbrød

Sprødt og saftigt!

Gözleme: Tyrkiske fyldte fladbrød
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 24. august 2021

Fladbrød er en fantastisk opfindelse, og opskriften på denne findes i mange forskellige madkulturer.

De findes som gærbrød, pandestegte brød og fyldte fladbrød – såsom Aloo Parathas.

En anden klassiker af en opskrift på fladbrød er den tyrkiske Gözleme.

En meget simpel dej, som svøber sig om et lækkert, velkrydret fyld med masser af saft og kraft.

Gözleme findes i mange forskellige afskygninger, men en nem, hurtig og velsmagende opskrift er med babyspinat og feta.

Du får den sprøde overflade på dejen, den luftige dejskorpe nedenunder og et saftigt og dampende fyld i midten.

Og så er de utroligt nemme at lave – man skal blot lave sit fyld, mens man venter på at dejen hviler i 20 minutter.

Dernæst skal dejen foldes omkring fyldet og steges på en tør pande i nogle minutter. Nemt, billigt og enkelt.

Denne opskrift giver dig en Gözleme på størrelse med en pande (26-28 cm i diameter) – det er praktisk og hurtigt at lave, hvorefter du bare kan skære den ud i små mundrette bider efterfølgende.

Men hvis det skal være lidt mere sidedish eller snack-inspireret, så kan du også vælge at dele dejen i 5-6 stykker og lave små Gözleme. 

Fang min opskrift på hjemmebagte tyrkiske Gözleme herunder:

 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Ventetid 20 min
Tilberedningstid 5 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Hvedemel 250 gram
Vand 0.80 dl
Olivenolie 3 spsk.
Fint salt 0.50 tsk
Babyspinat 100 gram
Løg 1 stk
Hvidløg 2 fed
Fetaost 80 gram
Spidskommen, stødt 1 tsk

Fremgangsmåde