Hjemmelavet abrikos-is
Saftig og læskende!
Sommer i Danmark hænger altid sammen med en god is - hvad enten man hapser en hurtig sodavandsis eller foretrækker de helt tunge drenge med vafler, flødeboller, guf og flødeskum.
Men er der noget så hyggeligt og sommerligt som at skabe sine egne isvarianter?
Det kan virke som et svært projekt for mange, men det er faktisk ganske nemt og enkelt.
Og så er det utroligt sjovt at stå med sit færdige produkt og nyde sin helt egen kreation!
Tidligere i juni kreerede jeg denne famøse opskrift på jordbærflødeis, som var den absolutte perfekte måde at variere sin madlavning omkring jordbærsæsonen - tilpas cremet, blød og frugtig i smagen!
Ismaskinen kører på højtryk denne sæson og jeg fortsætter iseksperimenterne i juli måned har jeg teamet op med Dansukker i forsøget på at lave nogle af de bedste sorbeter på hjemmefronten.
Og det skal selvfølgelig baseres på sommerens og årstidens frugter og bær!
Sorbeter er først noget, jeg sådan rigtig er gået i gang med i de seneste år, da jeg førhen var lidt træt af, at konsistensen blev meget krystalliseret på grund af vandet i frugten.
Men det kræver i sidste ende en lille ‘stabilisator’ for at bevare luftigheden og den lækre konsistens.
Og her kommer Dansukkers glukosesirup i spil!
Foruden at være mindre sød i smagen end almindelig sukker og sirup, så man bedre kan justere frugtsmagen, så hjælper sammensætningen af forskellige sukkerstoffer på selve konsistensen.
Den hæmmer simpelthen krystaldannelse.
What’s not to like?
Og i den anledning har jeg kastet mig over middelhavsfrugten, abrikos, som for alvor er i sæson lige nu - og i danske haver, hvis man er så heldig at have sådan en stående.
Den er nem, lækker og utroligt velsmagende - både med og uden ismaskine!
Se med herunder:
Abrikosis
Læskende sorbet!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time
Ingredienser
- 400 gram abrikos
- 2 dl vand
- 1 dl glukosesirup
- 1 dl sukker
- 1 stk citron, økologisk
Fremgangsmåde
- Varm sukker, vand og glukosesirup op i en gryde, indtil det hele er opløst til en sammenhængende væske. Lad den køle af.
- Fjern kerner og del abrikoserne i mindre stykker i en skål og tilsæt saften fra 1 citron. Blend frugten grundigt sammen til en cremet puré. Jo mere sammenhængende konsistens, jo færre stykker frugt i isen, som kan skabe krystaller.
- Når sukkerlagen af kølet af, piskes den sammen med frugtmassen og hældes på en ismaskine.
- Hvis du ikke har en ismaskine, så skal den blot sættes i en lille form i fryseren og røres i med en ske hver 30. minutter, indtil den er helt fast.
- Tag den gerne ud i køleskabet en 20-30 minutter før servering.