Den søde tand Hjemmelavet trefarvet is En evig klassiker – nu i hjemmelavet udgave! Af Rasmus Krarup Jensen 14. juni 2020 Regnbueis eller trefarvet er bare definitionen på barndom – den lækre is med chokolade, jordbær og vanilje kombineret i en omgang! Og nu hvor sommeren har meldt sin ankomst, så tænkte jeg, at det var på tide at lave min opskrift på trefarvet is/regnbueis. Og det er faktisk ganske nemt, trods at man skal have gang i tre forskellige istyper på én gang – men med min opskrift laver man en grund-iscreme, som så efterfølgende blot skal deles i tre og arbejdes videre derfra. Mørk, intens chokolade-is, blød og cremet vaniljeis og sidst men ikke mindst en jordbærflødeis på danske jordbær – ikke et øje tørt! Se med herunder: Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne. Opskrift Arbejdstid 20 min Ventetid 120 min Tilberedningstid 30 min Antal 6 pers. Ingredienser Piskefløde 4 dl Sødmælk 4 dl Æggeblomme 8 stk Sukker 2 dl Jordbær 150 gram Mørk chokolade, 70 % 70 gram Vaniljestang 0.50 stk Fremgangsmåde Hæld æggeblommerne i en skål med 1,5 deciliter sukker. Pisk det luftigt og cremet, indtil sukker er opløst, i nogle minutter. Bland piskefløde og sødmælk sammen med æggesnapsen, mens du pisker det til en ensformig masse. Hæld nu ismassen i en tykbundet gryde og varm det langsomt op - det skal ramme en temperatur på ca. 83 grader, og det er en god idé at bruge et sukkertermometer. Rør hele tiden i ismassen, så den er i bevægelse og når den nærmer sig de 80+ grader, så begynder den at tykne - hæld den derefter straks over i en anden skål, så du ikke risikerer, at den får yderligere varme fra gryden. Vej nu selve ismassen og del den i tre lige store portioner. CHOKOLADE-ISEN: I en skål hakkes den mørke chokolade fint, hvorefter den ene portion is hældes over - vend den sammen, indtil chokladen er smeltet og massen er blevet ensformig. Stil den på køl. VANILJE-ISEN: Skrab kornene ud af vaniljestangen og hæld dem i den anden portion ismasse - vend kornene ud i massen og stil den på køl. Smid eventuelt den tomme stang med, så den afgiver smag, mens der afkøles. JORDBÆR-ISEN: Fjern stilken fra jordbærrene, snit dem i skiver og hæld dem i en gryde med 0,5 deciliter sukker. Lad det koge op og små simre i nogle minutter, indtil jordbærrene er møre. Blend massen med en stavblender og lad det køle en smule af, inden du vender det i den sidste portion ismasse. Når alle ismasserne er tilpas kølet ned i køleskabet (vi snakker 2-ish timer), så skal de enkeltvis køres på ismaskine. Når den ene is har kørt på ismaskinen, smøres den i bunden af en firkantet rugbrødsform - den skal herefter sættes i fryseren og stå i 45-60 minutter, inden næste is kan smøres på toppen. Når dette er gjort med de tre ismasser, skal den stå og sætte sig i fryseren i ca. 2 timer. Derefter er den klar til servering! Læs også: Del artikel Hvor vil du dele? Facebook LinkedIn Email Kopier link Den søde tand Se flere artikler Den søde tand Rabarberfromage Bagværk Træstammer Alle opskrifter Amerikanske Cookies med lime og Kinder Maxi Bagværk Finskbrød: Nem opskrift på de klassiske julesmåkager med mandler og sukker Bagværk Kardemomme-spiraler Bagværk Chokolade-specier