Hjemmelavet tyggegummi-is
Smagen af barndom!
Hvis man husker tilbage til sine unge dage, så kommer man helt sikkert i tanke om tyggegummi-automater, som får en lille skilling sørgede for et rundt stykke tyggegummi på størrelse med et holdkæft-bolche.
De findes stadig, men det er ofte tvivlsomt, hvorvidt de har stået der urørt i lidt for lang tid.
Men nu vil vi have barndommens smag tilbage på bordet!
Og ja, man kommer ikke uden om en 90'er-barndom uden syntetiske smage.
Derfor har jeg eksperimenteret lidt med at trække smagen ud af tyggegummiet for at få en cremet is - med en meget nem opskrift!
Tyggegummi-is
Smagen af barndom!
8 portioner
1 time
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ingredienser
- 2½ dl piskefløde
- 2½ dl sødmælk
- ½ tsk vaniljesukker
- 4 stk æggeblomme, pasteuriseret
- 10 stk tyggegummikugler
- 1 knsp. salt
- ½ dl sukker
Fremgangsmåde
- Varm mælk og fløde op til kogepunktet. Tag det efterfølgende af varmen og hæld det over tyggegummikuglerne. Ved at bruge den samme farve i alle tyggegummi-kuglerne, så får du selvfølgelig også den samme farve i isen.
- Lad det trække i ca. 20 minutter, og si så 'gummiet' fra tyggegummiet fra.
- Pisk vaniljesukker, sukker og æggeblommerne luftige.
- Vend de to masser sammen og bring det på på ca. 80-85 grader i en gryde - lige til det begynder at tykne.
- Herefter hælder du det i en skål og lader det køle ned. Kør det herefter ismaskinen og servér det efter 30 minutter i fryseren!