Mandekogebogen

Hjemmelavet tyggegummi-is

Smagen af barndom!

Hvis man husker tilbage til sine unge dage, så kommer man helt sikkert i tanke om tyggegummi-automater, som får en lille skilling sørgede for et rundt stykke tyggegummi på størrelse med et holdkæft-bolche. 

De findes stadig, men det er ofte tvivlsomt, hvorvidt de har stået der urørt i lidt for lang tid.

Men nu vil vi have barndommens smag tilbage på bordet!

Og ja, man kommer ikke uden om en 90'er-barndom uden syntetiske smage.

Derfor har jeg eksperimenteret lidt med at trække smagen ud af tyggegummiet for at få en cremet is - med en meget nem opskrift!

ANNONCE

Tyggegummi-is

Smagen af barndom!

8 portioner 0 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2½ dl piskefløde
  • 2½ dl sødmælk
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 4 stk æggeblomme, pasteuriseret
  • 10 stk tyggegummikugler
  • 1 knsp. salt
  • ½ dl sukker

Fremgangsmåde

  1. Varm mælk og fløde op til kogepunktet. Tag det efterfølgende af varmen og hæld det over tyggegummikuglerne. Ved at bruge den samme farve i alle tyggegummi-kuglerne, så får du selvfølgelig også den samme farve i isen.
  2. Lad det trække i ca. 20 minutter, og si så 'gummiet' fra tyggegummiet fra.
  3. Pisk vaniljesukker, sukker og æggeblommerne luftige.
  4. Vend de to masser sammen og bring det på på ca. 80-85 grader i en gryde - lige til det begynder at tykne.
  5. Herefter hælder du det i en skål og lader det køle ned. Kør det herefter ismaskinen og servér det efter 30 minutter i fryseren!
Del

Seneste nyt