Mandekogebogen

Hybensorbet

Cremet og lækker!

Hvis du er fan af den klassiske hybenmarmelade, så skal du prøve hybensorbet.

Den er cremet, blød og lækker - og så er den lidt anderledes i konsistensen med mere fasthed og et bedre 'bid'. 

Fang opskriften herunder:

Hybensorbet

Orange og cremet!

4 portioner 15 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 150 gram hyben, uden kerner
  • 2 dl sukker
  • 2½ dl vand
  • 1 dl glukosesirup

Fremgangsmåde

  1. Bring sukker, glukosesirup og vand i kog og lad det simre, indtil sukker er helt opløst.
  2. Hæld hyben i gryden og lad det simre i 4-5 minutter, indtil hyben-frugterne er møre. Blend herefter hele massen.
  3. Si nu massen - gerne 2 gange, da konsistensen ellers kan blive lidt grynet og chutney-agtig.
  4. Lad den køle helt af i køleskabet og kør den derefter på ismaskine - når programmet er færdigt, så stil den i fryseren i 30 minutter og så er den klar til servering!
Del

Seneste nyt