Hybensorbet
Cremet og lækker!
Hvis du er fan af den klassiske hybenmarmelade, så skal du prøve hybensorbet.
Den er cremet, blød og lækker - og så er den lidt anderledes i konsistensen med mere fasthed og et bedre 'bid'.
Fang opskriften herunder:
Hybensorbet
Orange og cremet!
4 portioner
1 time, 15 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 5 minutter
Ingredienser
- 150 gram hyben, uden kerner
- 2 dl sukker
- 2½ dl vand
- 1 dl glukosesirup
Fremgangsmåde
- Bring sukker, glukosesirup og vand i kog og lad det simre, indtil sukker er helt opløst.
- Hæld hyben i gryden og lad det simre i 4-5 minutter, indtil hyben-frugterne er møre. Blend herefter hele massen.
- Si nu massen - gerne 2 gange, da konsistensen ellers kan blive lidt grynet og chutney-agtig.
- Lad den køle helt af i køleskabet og kør den derefter på ismaskine - når programmet er færdigt, så stil den i fryseren i 30 minutter og så er den klar til servering!