Den søde tand Kinesisk mantou Mantou aka. Bao-lignende spiral-boller. Mantou - dampede boller Af Rasmus Krarup Jensen 24. november 2020 I familie med den dampede bao-bolle finder man også den famøse mantou. I al sin enkelthed en dampet bolle, som kan spises som tilbehør eller lignende til asiatiske retter. Og så kan man lave den i en lidt sødere version, hvor man desuden kan lave dem til smukke, dampede spiral-mantou. Jeg har kastet mig over teknikken og lavet en opskrift på luftige, svampede og bløde mantou-boller med spiral-mønster. Du kan også vælge at springe kakao-delen over og halvere sukkerindholdet – så har du de klassiske mantou som sidedish! Fang teknikken herunder: Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne. Opskrift Arbejdstid 10 min Ventetid 60 min Tilberedningstid 15 min Antal 15 pers. Ingredienser Hvedemel 360 gram Sukker 50 gram Mælk 90 ml Vand 80 ml Gær 20 gram Kakaopulver, usødet 1.50 spsk. Fremgangsmåde Fordel vand og gær ligeligt i to skåle. Opløs gæren i vandet. I en tredje skål blandes sukker og hvedemel sammen - fordel nu hvedemelsblandingen ligeligt i de to skåle med gær og vand. Tilsæt kakao til den ene skål. Fordel nu mælken ligeligt i de to skåle og start med at ælte den hvide dej - den skal æltes i hånden, så kan have føling med konsistensen. Den skal være sammenhængende, fast og smidig - den skal være blød, men må ikke klistre til hverken hænder eller bordpladen. Spæd eventuelt til med lidt ekstra mælk eller mel alt efter konsistens. Gentag processen med kakao-dejen og saml dejene til to kugler, som hæves i hver deres skål med husholdningsfilm over på køkkenbordet i en time. Del nu den hvide dej i to portioner - rul begge portioner ud til en aflang rektangel med en tykkelse på ca. 0,5 centimeter. Rektanglens størrelse i forhold til dejen plejer at passe med 25 centimeter i længden og 12-15 centimeter. Gentag processen med den mørke dej - så du i alt har fire rektangler med dej. Læg nu den ene mørke dej over den ene hvide dej - og den anden hvide dej over den anden mørke dej. Rul sammen som med kanelsnegle fra det brede led. Rul den til en pølse og skær dem ud i små snegle. Brug en bambus-damper, som du lægger bagepapir i bunden af og stikker let med en stegenål, så dampen kan trænge i gennem. Du kan også bruge en si eller dørslag med bagepapir indlagt - herefter fordeles sneglene på bagepapiret med god mellemrum, da de hæver godt op. Lad dem efterhæve i ca. 20 minutter. Varm lidt vand op til kogepunktet i en gryde, som har en passende størrelse, hvor din bambusdamper kan stå på uden at røre vandet. Lad vandet boble men ikke spilkoge og placér bambusdamperen på gryden - damp i ca. 15 minutter indtil de er faste og lækre i konsistensen. Lad dem køle lidt af og så er de klar til at spise! Læs også: Del artikel Hvor vil du dele? Facebook LinkedIn Email Kopier link Den søde tand Se flere artikler Den søde tand Rabarberfromage Bagværk Træstammer Alle opskrifter Amerikanske Cookies med lime og Kinder Maxi Bagværk Finskbrød: Nem opskrift på de klassiske julesmåkager med mandler og sukker Bagværk Kardemomme-spiraler Bagværk Chokolade-specier