Den søde tand

Kinesisk mantou

Mantou aka. Bao-lignende spiral-boller.

Kinesisk mantou
Mantou - dampede boller
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 24. november 2020

I familie med den dampede bao-bolle finder man også den famøse mantou.

I al sin enkelthed en dampet bolle, som kan spises som tilbehør eller lignende til asiatiske retter.

Og så kan man lave den i en lidt sødere version, hvor man desuden kan lave dem til smukke, dampede spiral-mantou.

Jeg har kastet mig over teknikken og lavet en opskrift på luftige, svampede og bløde mantou-boller med spiral-mønster.

Du kan også vælge at springe kakao-delen over og halvere sukkerindholdet – så har du de klassiske mantou som sidedish!

Fang teknikken herunder: 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 60 min
Tilberedningstid 15 min
Antal 15 pers.

Ingredienser

Hvedemel 360 gram
Sukker 50 gram
Mælk 90 ml
Vand 80 ml
Gær 20 gram
Kakaopulver, usødet 1.50 spsk.

Fremgangsmåde

Den søde tand

Se flere artikler