Mandekogebogen

Kylling i Karry: Den klassiske og den moderne

Familievenligt, nemt og hurtigt!

Kylling i karry er en klassisk opskrift på dansk mad, som mange husstande har nydt godt af i flere årtier.

Det er vel egentlig lidt en fordansket udgave af de karryretter vi ser i udlandet - noget, som bedstemor og bedstefar kan være med på, når det gerne må være lidt eksotisk og ikke for stærkt!

Og man forstår det godt - Kylling i karry som grundopskrift smager rigtig godt.

Man får den krydrede, varme smag fra karry sammen med en god hønsebouillon og møre stykker kylling - serveret til hvide ris.

Der findes mange forskellige måder, man kan lave kylling i karry på - og jeg sværger næsten altid til den indiske tilgang, hvor man spæder til med ekstra krydderier.

Men denne gang har jeg lavet den helt klassisk med kylling i karry, hvor alle kan være med - det er den absolutte basisform og grundlæggende opskrift på den nemmeste kylling i karry.

Når man først har fået den under huden? Så kan du gå amok med andre opskrifter og udvide smagen i forskellige retninger og verdenshjørner.

Det kan eksempelvis blive til en Butter Chicken, en Chicken Korma eller du kan måske prøve en Katsu Karry eller vegetarisk Aloo Muttar. Der er en verden af muligheder.

Men denne opskrift på kylling i karry er basis-opskrift, der er familievenlig, børnevenlig og perfekt til en travl hverdag.

Se det lidt som kylling-udgaven af boller i karry!

Jeg har dog både lavet opskriften sådan, at kan vælge at gå klassisk eller moderne på din kylling i karry.

Den klassiske kylling i karry er basis, velsmagende og børnevenlig.

Den moderne er stadig en god basisopskrift, som dog sætter mere smæk på smagen, konsistensen og generelt oplevelsen.

Og så kan krydderiet Garam Masala en masse smagsmæssigt, da det er et blandingskrydderi - som nemt kan fås i de fleste supermarkeder. Hertil kan man så spæde op med yderligere enkelte krydderier for at få en mere bred smag - eksempelvis spidskommen, koriander, kanel, gurkemeje eller måske lidt nelliker.

Begge kan spædes til med lækre topping - eksempelvis ristede cashewnødder, tern af æble eller skiver af frisk ananas.

Det handler i bund og grund om at lave en god karrysauce, som kan svøbe dit protein og tilbehør ind i en smagfuld sovs.

Det er en utrolig nem gryderet, som også kan laves på panden - man skal blot brune karryen af, kyllingen af og spæde til med mælk eller fløde og bouillon og koge det op og ind til en god, cremet sauce.

Fang min opskrift på klassisk og moderne karry herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Kylling i karry: Den klassiske og den moderne

Nem aftensmad!

4 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

Moderne Kylling i Karry
  • 350 gram kyllingebryst
  • 3 dl kokosmælk
  • 1 stk hakkede tomater, dåse
  • 1 stk løg
  • 2 tsk hvidløg, revet
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 tsk salt + peber
  • 2 spsk. citron- eller limesaft
  • ½ tsk eventuelt yderligere krydderier (spidskommen, koriander, nelliker, kanel, gurkemeje etc.)
  • 2 tsk karry

Klassisk Kylling i Karry
  • 2 fed hvidløg
  • 350 gram kyllingebryst
  • 1 stk løg
  • 1 tsk salt + peber
  • 3 dl hønsebouillon
  • 2 dl fløde (kan erstattes af mælk)
  • 1 stk stort æble, revet
  • 3 tsk karry
  • 3 spsk. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Den klassiske: Hak løg og hvidløg fint. Skær kylling i små tern og vend dem i hvedemel krydret med 1 tsk. karry. Smelt lidt smør i en gryde og brun kyllingestykkerne af. Tag dem op og tilsæt lidt olivenolie - svits 2 tsk. karry og tilsæt hvidløg, løg og revet æble i nogle minutter. Smid kødet tilbage og tilsæt bouillon og fløde. Lad det koge op og simre ved middelvarme i 20 minutter. Smag til med salt og peber. Hvis ikke melet har jævnet saucen rigeligt, så opløs lidt majsstivelse i kold mælk og jævn saucen. Server til varme, hvide ris.
  2. Den moderne: Svits løg og hvidløg i en gryde med lidt olivenolie og tilsæt garam masala samt karry. Tilsæt kødet og steg med. Når kødet er gennemstegt, hælder du hakkede tomater, kokosmælk og blander det sammen. Skru ned på middelvarme og lad det simre uden låg i 20-25 minutter - smag til med eventuelt ekstra krydderier, limesaft og salt og peber. Når saucen er tilsmagt og tilpas cremet, er den klar til at blive serveret med hvide ris.
Del

Seneste nyt

ANNONCE