Aftensmad
Kylling i Karry: Den klassiske og den moderne
Familievenligt, nemt og hurtigt!
Kylling i karry er en klassisk opskrift på dansk mad, som mange husstande har nydt godt af i flere årtier.
Det er vel egentlig lidt en fordansket udgave af de karryretter vi ser i udlandet – noget, som bedstemor og bedstefar kan være med på, når det gerne må være lidt eksotisk og ikke for stærkt!
Og man forstår det godt – Kylling i karry som grundopskrift smager rigtig godt.
Man får den krydrede, varme smag fra karry sammen med en god hønsebouillon og møre stykker kylling – serveret til hvide ris.
Der findes mange forskellige måder, man kan lave kylling i karry på – og jeg sværger næsten altid til den indiske tilgang, hvor man spæder til med ekstra krydderier.
Men denne gang har jeg lavet den helt klassisk med kylling i karry, hvor alle kan være med – det er den absolutte basisform og grundlæggende opskrift på den nemmeste kylling i karry.
Når man først har fået den under huden? Så kan du gå amok med andre opskrifter og udvide smagen i forskellige retninger og verdenshjørner.
Det kan eksempelvis blive til en Butter Chicken, en Chicken Korma eller du kan måske prøve en Katsu Karry eller vegetarisk Aloo Muttar. Der er en verden af muligheder.
Men denne opskrift på kylling i karry er basis-opskrift, der er familievenlig, børnevenlig og perfekt til en travl hverdag.
Se det lidt som kylling-udgaven af boller i karry!
Jeg har dog både lavet opskriften sådan, at kan vælge at gå klassisk eller moderne på din kylling i karry.
Den klassiske kylling i karry er basis, velsmagende og børnevenlig.
Den moderne er stadig en god basisopskrift, som dog sætter mere smæk på smagen, konsistensen og generelt oplevelsen.
Og så kan krydderiet Garam Masala en masse smagsmæssigt, da det er et blandingskrydderi – som nemt kan fås i de fleste supermarkeder. Hertil kan man så spæde op med yderligere enkelte krydderier for at få en mere bred smag – eksempelvis spidskommen, koriander, kanel, gurkemeje eller måske lidt nelliker.
Begge kan spædes til med lækre topping – eksempelvis ristede cashewnødder, tern af æble eller skiver af frisk ananas.
Det handler i bund og grund om at lave en god karrysauce, som kan svøbe dit protein og tilbehør ind i en smagfuld sovs.
Det er en utrolig nem gryderet, som også kan laves på panden – man skal blot brune karryen af, kyllingen af og spæde til med mælk eller fløde og bouillon og koge det op og ind til en god, cremet sauce.
Fang min opskrift på klassisk og moderne karry herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Kyllingebryst
350 gram
Hvedemel
3 spsk.
Karry
3 tsk
Stort æble, revet
1 stk
Fløde (kan erstattes af mælk)
2 dl
Hønsebouillon
3 dl
Salt + peber
1 tsk
Løg
1 stk
Hvidløg
2 fed
Kyllingebryst
350 gram
Kokosmælk
3 dl
Hakkede tomater, dåse
1 stk
Garam Masala
1 spsk.
Løg
1 stk
Hvidløg, revet
2 tsk
Karry
2 tsk
Eventuelt yderligere krydderier (spidskommen, koriander, nelliker, kanel, gurkemeje etc.)
0.50 tsk
Citron- eller limesaft
2 spsk.
Salt + peber
1 tsk
Læs også: