Mandekogebogen

Butter Chicken

Spicy og fyldigt!

Hvis du er i humør til en god, gedigen omgang spicy indisk mad, så går du aldrig galt i byen med denne opskrift på Butter Chicken.

Som navnet antyder, så er det en opskrift, som tager afsæt i saftigt kyllingekød og rigeligt med smør - hvor meget smør, du vælger at putte i din ret, er nærmest helt op til dig!

Vi snakker alt fra helseversion til Price-version.

Herunder får du en nem opskrift på, hvordan du laver den klassiske ret - det kræver en del forskellige krydderier, men jeg garanterer dig, at det er besværet værd!

Og så med et lækkert stykke hjemmebagt naanbrød.

ANNONCE

Butter Chicken

Indisk klassiker!

4 portioner 2 timer, 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 4 fed hvidløg
  • 2 stk løg
  • 1½ spsk. ingefær, revet
  • 4 dl yoghurt naturel
  • 1 spsk. citronsaft
  • 4 tsk garam masala
  • ½ tsk cayennepeber
  • 2 spsk. korianderstilke
  • 1½ tsk koriander, stødt
  • 2 tsk spidskommen, stødt
  • 1 tsk gurkemeje, stødt
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk chili, tørret
  • 2 tsk salt
  • 2 dl piskefløde/madlavningsfløde
  • 70 gram smør, smeltet
  • 1 tsk karry
  • 500 gram kyllingebryst
  • 1 stk hakkede tomater, dåse

Fremgangsmåde

  1. Denne opskrift laves i to dele. Den første er MARINADEN.
  2. Start med marinadeblandingen: 1 løg, 3 fed hvidløg, 1 spsk. revet ingefær, 1 spsk. citronsaft, 1 tsk. salt, 1/2 tsk. cayennepeber, 2 tsk. Garam Masala, 1 tsk. gurkemeje, 2 tsk. stødt spidskommen, 1,5 tsk. stødt koriander, 2 tsk. paprika, 1 tsk. chiliflager/pulver samt 4 dl yoghurt. Hak lidt stilke fra din koriander (hvis du bruger det i opskriften) og kom i massen. Bland det hele sammen i en skål og blend det til en ensformig masse.
  3. Skær kyllingen i mundrette stykker og læg dem i krydderiblandingen - lad det stå og trække i minimum 1-2 timer. Gerne natten over.
  4. Efter kødet har trukket, snitter du et løg, 1 hvidløg og 1/2 spsk. frisk ingefær samt lidt ekstra korianderstilke.
  5. Den anden del er selve RETTEN: Varm den smeltede smør godt op i en tykbundet bryde og svits 1 hvidløg, lidt korianderstilke, 1/2 spsk. ingefær og 1 hakket løg. Tilsæt karryen og 1 tsk. garam masala til svitsningen.
  6. Tag kyllingestykkerne op af marinaden og steg dem i smørmassen. Herimens blander du de hakkede tomater og fløden ned i marinaden. Rør godt sammen og tilsæt en tsk. salt.
  7. Når kødet er stegt i gennem hældes marinaden i gryden og retten simrer yderligere videre i ca. 20-30 minutter, indtil den har tyknet og fået den rette smag. Juster eventuelt løbende med krydderier brugt i forløbet.
  8. Server rygende varmt med eksempelvis ris, frisk koriander og naan-brød!
  9. Tip: Når man bruger marinaden, kan konsistensen godt risikere at se lidt 'grynet' ud - hvis man gerne vil have den lidt mere lind i konsistensen, så kan man jævne retten med lidt maizena og mælk!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt