Butter Chicken
Spicy og fyldigt!
Hvis du er i humør til en god, gedigen omgang spicy indisk mad, så går du aldrig galt i byen med denne opskrift på Butter Chicken.
Som navnet antyder, så er det en opskrift, som tager afsæt i saftigt kyllingekød og rigeligt med smør - hvor meget smør, du vælger at putte i din ret, er nærmest helt op til dig!
Vi snakker alt fra helseversion til Price-version.
Herunder får du en nem opskrift på, hvordan du laver den klassiske ret - det kræver en del forskellige krydderier, men jeg garanterer dig, at det er besværet værd!
Og så med et lækkert stykke hjemmebagt naanbrød.
Butter Chicken
Indisk klassiker!
4 portioner
2 timer, 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 30 minutter
Ingredienser
- 2 tsk spidskommen, stødt
- 1 stk hakkede tomater, dåse
- 500 gram kyllingebryst
- 1 tsk karry
- 70 gram smør, smeltet
- 2 dl piskefløde/madlavningsfløde
- 2 tsk salt
- 1 tsk chili, tørret
- 2 tsk paprika
- 1 tsk gurkemeje, stødt
- 4 fed hvidløg
- 1½ tsk koriander, stødt
- 2 spsk. korianderstilke
- ½ tsk cayennepeber
- 4 tsk garam masala
- 1 spsk. citronsaft
- 4 dl yoghurt naturel
- 1½ spsk. ingefær, revet
- 2 stk løg
Fremgangsmåde
- Denne opskrift laves i to dele. Den første er MARINADEN.
- Start med marinadeblandingen: 1 løg, 3 fed hvidløg, 1 spsk. revet ingefær, 1 spsk. citronsaft, 1 tsk. salt, 1/2 tsk. cayennepeber, 2 tsk. Garam Masala, 1 tsk. gurkemeje, 2 tsk. stødt spidskommen, 1,5 tsk. stødt koriander, 2 tsk. paprika, 1 tsk. chiliflager/pulver samt 4 dl yoghurt. Hak lidt stilke fra din koriander (hvis du bruger det i opskriften) og kom i massen. Bland det hele sammen i en skål og blend det til en ensformig masse.
- Skær kyllingen i mundrette stykker og læg dem i krydderiblandingen - lad det stå og trække i minimum 1-2 timer. Gerne natten over.
- Den anden del er selve RETTEN: Efter kødet har trukket - Varm den smeltede smør godt op i en tykbundet bryde og svits 1 hvidløg, lidt korianderstilke, 1/2 spsk. ingefær og 1 hakket løg. Tilsæt karryen og 1 tsk. garam masala til svitsningen.
- Tag kyllingestykkerne op af marinaden og steg dem i smørmassen. Herimens blander du de hakkede tomater og fløden ned i marinaden. Rør godt sammen og tilsæt en tsk. salt.
- Når kødet er stegt i gennem hældes marinaden i gryden og retten simrer yderligere videre i ca. 20-30 minutter, indtil den har tyknet og fået den rette smag. Juster eventuelt løbende med krydderier brugt i forløbet.
- Server rygende varmt med eksempelvis ris, frisk koriander og naan-brød!
- Tip: Når man bruger marinaden, kan konsistensen godt risikere at se lidt 'grynet' ud - hvis man gerne vil have den lidt mere lind i konsistensen, så kan man jævne retten med lidt maizena og mælk!