Kebab findes i mange forskellige afskygninger – både måden man laver kødet på, men også hvilket slags kød, man bruger.
I langt de fleste tilfælde har jeg brugt oksekød – eksempelvis til döner kebab eller shish kebab.
Denne gang har jeg kastet mig over lammekød i samarbejde med Bord Bia og Irish Meat og deres lækre udskæringer fra det irske landskab.
Jeg var så heldig at være med på en tur til den grønne ø sidste år, hvor vi blandt andet på Michelin-restauranten Aniar fik smagt en masse af, hvad Irland kan byde på af udskæringer.
Denne gang har jeg taget lidt lækre udskæringer med hjem i 'baggagen' – og denne gang har jeg lavet en lammekebab på deres lækre irske lammefilet.
Lammefileten er et magert stykke kød, men meget kørt og kræver ikke særlig lang tilberedning – det gør den velegnet til at lave lækre grillspyd, hvor man kombinerer lammet med en simpel grillmarinade, der tilgodeser krydderier, der passer til lammekød.
Såsom rosmarin – og så kombineret med lidt brun farin, hvidløg og citronskal. Det giver en smagfuld, lækker og saftig irsk lammekebab, som jeg har valgt at putte i fladbrød med lidt yoghurtdressing, rødløg og grønt.
En nem, hurtig og uimodståelig hapser til det længeventede sommervejr.
Skulle du ønske at give dig i kast med opskriften, finder du den nederst i artiklen – og vil du gerne finde de lækre udskæringer af irsk lam, så findes det i køledisken hos Lidl, Coop og Nemlig.
Opskriften på fladbrød finder du lige her.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Lammefilet, i tern
400 gram
God olivenolie
4 spsk.
Tomatpuré
1 tsk
Frisk rosmarin
1 håndfuld
Brun farin
1 tsk
Citronskal, revet
0.50 tsk
Hvidløg, revet
2 fed
Sennep
1 tsk
Salt + peber
1 tsk
Rødløg
2 stk
Agurk
0.50 stk
Cherrytomater
2 håndfuld
Fladbrød (se opskriften i artiklen)
4 stk
Yoghurt Naturel
4 dl
Hvidløg, revet
1.50 tsk
Fremgangsmåde
Læs også: