Aftensmad

Lammekebab

Lækre spyd med lam!

Lammekebab
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 26. juni 2024
Denne artikel er sponsoreret

Kebab findes i mange forskellige afskygninger – både måden man laver kødet på, men også hvilket slags kød, man bruger.

I langt de fleste tilfælde har jeg brugt oksekød – eksempelvis til döner kebab eller shish kebab.

Denne gang har jeg kastet mig over lammekød i samarbejde med Bord Bia og Irish Meat og deres lækre udskæringer fra det irske landskab.

Jeg var så heldig at være med på en tur til den grønne ø sidste år, hvor vi blandt andet på Michelin-restauranten Aniar fik smagt en masse af, hvad Irland kan byde på af udskæringer.

Denne gang har jeg taget lidt lækre udskæringer med hjem i 'baggagen' – og denne gang har jeg lavet en lammekebab på deres lækre irske lammefilet. 

Lammefileten er et magert stykke kød, men meget kørt og kræver ikke særlig lang tilberedning – det gør den velegnet til at lave lækre grillspyd, hvor man kombinerer lammet med en simpel grillmarinade, der tilgodeser krydderier, der passer til lammekød.

Såsom rosmarin – og så kombineret med lidt brun farin, hvidløg og citronskal. Det giver en smagfuld, lækker og saftig irsk lammekebab, som jeg har valgt at putte i fladbrød med lidt yoghurtdressing, rødløg og grønt.

En nem, hurtig og uimodståelig hapser til det længeventede sommervejr.

Skulle du ønske at give dig i kast med opskriften, finder du den nederst i artiklen – og vil du gerne finde de lækre udskæringer af irsk lam, så findes det i køledisken hos Lidl, Coop og Nemlig. 

Opskriften på fladbrød finder du lige her

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 120 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Lammefilet, i tern 400 gram
God olivenolie 4 spsk.
Tomatpuré 1 tsk
Frisk rosmarin 1 håndfuld
Brun farin 1 tsk
Citronskal, revet 0.50 tsk
Hvidløg, revet 2 fed
Sennep 1 tsk
Salt + peber 1 tsk
Rødløg 2 stk
Agurk 0.50 stk
Cherrytomater 2 håndfuld
Fladbrød (se opskriften i artiklen) 4 stk
Yoghurt Naturel 4 dl
Hvidløg, revet 1.50 tsk

Fremgangsmåde