Mandekogebogen

Linsefrikadeller

Sprøde og lækre frikadeller med røde linser.

Røde linser er altid en lækker spise, når man skal bruge det som tilbehør eller til at jævne supper - eller bare som alternativ til for eksempelvis ris, kartofler eller pasta.

Det er også hovedbestanddelen af den indiske ret daal - som er den indiske opskrift, der har inspireret min tilgang til disse lækre sprøde linsefrikadeller.

Linsefrikadeller er en skøn spise, som giver dig sunde, vegetariske frikadeller spækket med smag og konsistens.

Det gode ved linser i forhold til frikadeller er, at de kan laves til to forskellige slags konsistenser - man kan enten koge dem kortere tid og få mere struktur og bid, eller 'overkoge' dem, så du får en dejet masse, som minder om både pandekage og fars kombineret.

Disse linsefrikadeller er lavet med røde linser, hvidløg, løg, frisk ingefær og garam masala - man koger linserne i bouillon, så de allerede fra starten af har en god smag. 

'Farsen' til linsefrikadeller er nem at arbejde med - den kan lægges på en varm pande i klatter og steges i olie, så de bliver sprøde.

Linsefrikadeller kan også bages i ovn, men bliver ikke nær så sprøde. 

Fang opskriften herunder - hvis du ønsker inspiration til andre lækre vegetariske frikadeller, kan du se et udvalg herunder.

Græske squash-frikadeller

Hokkaido-frikadeller

Grønkålsfrikadeller

ANNONCE
Udskriv opskriften

Linsefrikadeller

Indisk krydret!

16 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 2 dl røde linser
 • 500 ml grøntsagsbouillon
 • 1 stk rødløg
 • 3 fed hvidløg
 • 1 spsk. ingefær, revet
 • 1 spsk. garam masala
 • 3 spsk. hvedemel, økologisk
 • 1 stk æg, kan undlades

Fremgangsmåde

 1. Skyl linserne i koldt vand. Bring en gryde bouillon i kog og tilføj dine røde linser - nu skal du vælge, hvilken slags konsistens du ønsker dine frikadeller. Grove, sprøde og med konsistens skal de koge mindre end anvisningerne på pakken (10-12 min). Hvis du gerne vil have en 'dejet' konsistens, som minder lidt om en mellemting mellem pandekager og fars, så skal den have 15-20 minutter.
 2. Mens linserne koger, skærer du løg og hvidløg i mindre stykker og svitser det i olie på en pande sammen med revet ingefær - når det smider væsken og falder lidt sammen, steger du det et par minutter med garam masala. Stil det til side.
 3. Når linserne er kogt, skal de drænes for vand - lad det køle lidt af og hæld det så i en foodprocessor med grøntsagerne. Blend det sammen og rør til sidst mel i. Hvis du bruger metode nummer to, hvor linserne er meget kogte, skal du medregne mere hvedemel end ingredienslisten. Rør også ægget i og stil det i køleskabet i 20 minutter.
 4. Hæld olie på en pande, så det lige dækker - når olien er varm lægger du spiseskefulde af dej på panden og steger dem gyldne på begge sider i 2-3 minutter. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og herfra er de klar til servering!
Del

Seneste nyt

Annonce