Mandekogebogen

Lo Mein

Nem kinesisk stir-fry opskrift.

Lo Mein er en traditionel stir-fry opskrift fra det kinesiske køkken, hvor man lynsteger kød, grøntsager og nudler i en wok.

Det er en utrolig simpel og nem opskrift, som er den perfekte basis opskrift til dig, der gerne vil eksperimentere lidt med det asiatiske køkken uden for store armbevægelser.

Det er en simpel opskrift til hverdagen, som kan laves på 15 minutter - og så er det en opskrift, hvor du kan lege lidt med de kedelige grøntsager i grøntsagsskuffen, som nærmer sig sidste holdbarhedsdato.

En god undgå madspild-opskrift, og en god måde at få grøntsager ind i hverdagen på.

Den laves ofte med et protein, som dog også kan undlades, men de klassiske er enten oksekød, gris, kylling eller rejer - men du kan også bruge tofu

En god basis-opskrift på Lo Mein finder du herunder, hvor jeg har brugt kylling sammen med gulerødder, rød peberfrugt, champignon og forårsløg. 

Alt sammen bindes sammen af en nem og lækker asiatisk sauce, som laves på soya, sesamolie, sukker og ris-eddike. 

Skal det være rigtig nemt og en reste-opskrift - så kan du også bruge steg eller kød stegt fra den foregående dag: eksempelvis stegt kylling eller rester af oksesteg.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Lo Mein

Nem asiatisk opskrift til hverdag!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 8 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 7 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion

Ingredienser

Fyld
  • 150 gram protein (kylling, okse, svin, rejer, tofu, etc.)
  • 100 gram æg-nudler
  • 3 stk forårsløg
  • 1 stk gulerod
  • 1 håndfuld champignon
  • 1 stk peberfrugt, røde

Lo Mein-sauce
  • 5 spsk. soyasauce
  • 1 tsk hvidløg, revet
  • 1 tsk majsstivelse
  • 1½ spsk. sesamolie
  • 1 stk riseddike (e. almindelig eddike)
  • 1 tsk sukker
  • ½ dl vand

Fremgangsmåde

  1. Kog eller udblød dine nudler, mens du forbereder grøntsagerne. Skær gulerod, forårsløg og peberfrugt i tynde strimler og skær champignon i skiver.
  2. Bland alle ingredienserne til saucen og stil klar. Varm en wok på til høj varme og tilsæt en sjat olivenolie - hvis du bruger fersk kød, skal det steges først. Hvis du bruger forstegte rester, skal det blot steges sammen med grøntsagerne. Steg indtil tingene får lidt stegeskorpe og grøntsagerne falder lidt sammen.
  3. Hæld nu nudlerne op i wokken og tilsæt saucen - lad det koge op under omrøring og lad det simre i 2-3 minutter, indtil det tykner og cremer det hele ind. Serveres rygende eventuelt med et drys sesamfrø.
Del

Seneste nyt

Annonce