Det lette

Lo Mein

Nem kinesisk stir-fry opskrift.

Lo Mein
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 21. januar 2023

Lo Mein er en traditionel stir-fry opskrift fra det kinesiske køkken, hvor man lynsteger kød, grøntsager og nudler i en wok.

Det er en utrolig simpel og nem opskrift, som er den perfekte basis opskrift til dig, der gerne vil eksperimentere lidt med det asiatiske køkken uden for store armbevægelser.

Det er en simpel opskrift til hverdagen, som kan laves på 15 minutter – og så er det en opskrift, hvor du kan lege lidt med de kedelige grøntsager i grøntsagsskuffen, som nærmer sig sidste holdbarhedsdato.

En god undgå madspild-opskrift, og en god måde at få grøntsager ind i hverdagen på.

Den laves ofte med et protein, som dog også kan undlades, men de klassiske er enten oksekød, gris, kylling eller rejer – men du kan også bruge tofu

En god basis-opskrift på Lo Mein finder du herunder, hvor jeg har brugt kylling sammen med gulerødder, rød peberfrugt, champignon og forårsløg. 

Alt sammen bindes sammen af en nem og lækker asiatisk sauce, som laves på soya, sesamolie, sukker og ris-eddike. 

Skal det være rigtig nemt og en reste-opskrift – så kan du også bruge steg eller kød stegt fra den foregående dag: eksempelvis stegt kylling eller rester af oksesteg.

Fang opskriften herunder:

 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 8 min
Tilberedningstid 7 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Protein (kylling, okse, svin, rejer, tofu, etc.) 150 gram
Æg-nudler 100 gram
Soyasauce 5 spsk.
Majsstivelse 1 tsk
Sesamolie 1.50 spsk.
Riseddike (e. almindelig eddike) 1 stk
Sukker 1 tsk
Vand 0.50 dl
Gulerod 1 stk
Forårsløg 3 stk
Champignon 1 håndfuld
Peberfrugt, røde 1 stk
Hvidløg, revet 1 tsk

Fremgangsmåde