Mandekogebogen

Meatball Pizza: Pizza med italienske kødboller

Lækker, kødfuld pizza.

Kødboller er normalt ikke noget, man forbinder med pizza - men det fungerer altså rigtig godt!

Vi snakker ikke en omgang frikadeller eller kolde kødboller fra dagen før - men derimod en rørt fars med masser af krydderier, som man former til små kugler, der kan nå at blive gennemstegt i ovnen.

Kødbollerne er italiensk-inspireret og tilføjet lidt chili, så de giver spark på smagen.

Den klassiske måde at lave en meatball pizza er at lægge kødbollerne på en pizza med tomatsauce og ost - men du kan også bruge andre former for fyld. 

Hvad pizzadej du bruger, det er op til dig - du kan eksempelvis bruge langtidshævet pizzadej, som fungerer rigtig godt. Resten finder du her - Hjemmelavet pizza

Opskriften på en god, solid tomatsauce finder du her - hjemmelavet tomatsauce.

Fang opskriften på en god, nem meatball pizza herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Meatball pizza

Kødboller på pizza!

2 portioner 25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 600 kcal pr. portion

Ingredienser

Pizzabund og topping
  • 1 stk pizzadej (hurtig dej, 48-timers dej eller 72-timers dej)
  • 2 dl tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift)
  • 100 gram frisk mozzarella
  • 1 håndfuld oliven og friske tomater, kan undlades

Kødboller
  • 250 gram hakket oksekød
  • ½ tsk salt + peber
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk timian, tørret
  • ½ tsk rosmarin, tørret
  • 1 tsk chiliflager, røde
  • 1 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Lav tomatsaucen og pizzadejen efter opskrifterne længere oppe i artiklen, så de er klar. Lav derefter kødbollefarsen.
  2. Rør farsen sej med salt og tilsæt 0,5 tsk. peber, krydderier og olivenolie, indtil du har en lind fars. Form dem med en teske til meget små kødboller - så når de at blive tilberedt i ovnen.
  3. Forvarm ovnen til 220 grader varmluft - gerne med bagestål. Form pizzadejen, fordel tomatsaucen og osten samt eventuelt oliven og frisk tomat - læg de rå kødboller på pizzaen.
  4. Bag dem i 12-15 minutter, indtil kødbollerne ser gennemstegte ud.
Del

Seneste nyt

ANNONCE