Meatball Pizza: Pizza med italienske kødboller
Lækker, kødfuld pizza.
Kødboller er normalt ikke noget, man forbinder med pizza - men det fungerer altså rigtig godt!
Vi snakker ikke en omgang frikadeller eller kolde kødboller fra dagen før - men derimod en rørt fars med masser af krydderier, som man former til små kugler, der kan nå at blive gennemstegt i ovnen.
Kødbollerne er italiensk-inspireret og tilføjet lidt chili, så de giver spark på smagen.
Den klassiske måde at lave en meatball pizza er at lægge kødbollerne på en pizza med tomatsauce og ost - men du kan også bruge andre former for fyld.
Hvad pizzadej du bruger, det er op til dig - du kan eksempelvis bruge langtidshævet pizzadej, som fungerer rigtig godt. Resten finder du her - Hjemmelavet pizza.
Opskriften på en god, solid tomatsauce finder du her - hjemmelavet tomatsauce.
Fang opskriften på en god, nem meatball pizza herunder:
Meatball pizza
Kødboller på pizza!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ingredienser
- 1 stk pizzadej (hurtig dej, 48-timers dej eller 72-timers dej)
- 2 dl tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift)
- 100 gram frisk mozzarella
- 1 håndfuld oliven og friske tomater, kan undlades
Kødboller
- 250 gram hakket oksekød
- ½ tsk salt + peber
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk timian, tørret
- ½ tsk rosmarin, tørret
- 1 tsk chiliflager, røde
- 1 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
- Lav tomatsaucen og pizzadejen efter opskrifterne længere oppe i artiklen, så de er klar. Lav derefter kødbollefarsen.
- Rør farsen sej med salt og tilsæt 0,5 tsk. peber, krydderier og olivenolie, indtil du har en lind fars. Form dem med en teske til meget små kødboller - så når de at blive tilberedt i ovnen.
- Forvarm ovnen til 220 grader varmluft - gerne med bagestål. Form pizzadejen, fordel tomatsaucen og osten samt eventuelt oliven og frisk tomat - læg de rå kødboller på pizzaen.
- Bag dem i 12-15 minutter, indtil kødbollerne ser gennemstegte ud.