Aftensmad

Meatball Pizza: Pizza med italienske kødboller

Lækker, kødfuld pizza.

Meatball Pizza: Pizza med italienske kødboller
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 22. april 2022

Kødboller er normalt ikke noget, man forbinder med pizza – men det fungerer altså rigtig godt!

Vi snakker ikke en omgang frikadeller eller kolde kødboller fra dagen før – men derimod en rørt fars med masser af krydderier, som man former til små kugler, der kan nå at blive gennemstegt i ovnen.

Kødbollerne er italiensk-inspireret og tilføjet lidt chili, så de giver spark på smagen.

Den klassiske måde at lave en meatball pizza er at lægge kødbollerne på en pizza med tomatsauce og ost – men du kan også bruge andre former for fyld. 

Hvad pizzadej du bruger, det er op til dig – du kan eksempelvis bruge langtidshævet pizzadej, som fungerer rigtig godt. Resten finder du her – Hjemmelavet pizza

Opskriften på en god, solid tomatsauce finder du her – hjemmelavet tomatsauce.

Fang opskriften på en god, nem meatball pizza herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 15 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Pizzadej (hurtig dej, 48-timers dej eller 72-timers dej) 1 stk
Tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift) 2 dl
Frisk mozzarella 100 gram
Oliven og friske tomater, kan undlades 1 håndfuld
Hakket oksekød 250 gram
Salt + peber 0.50 tsk
Røget paprika 1 tsk
Timian, tørret 1 tsk
Rosmarin, tørret 0.50 tsk
Chiliflager, røde 1 tsk
Olivenolie 1 spsk.

Fremgangsmåde