Kødboller er normalt ikke noget, man forbinder med pizza – men det fungerer altså rigtig godt!
Vi snakker ikke en omgang frikadeller eller kolde kødboller fra dagen før – men derimod en rørt fars med masser af krydderier, som man former til små kugler, der kan nå at blive gennemstegt i ovnen.
Kødbollerne er italiensk-inspireret og tilføjet lidt chili, så de giver spark på smagen.
Den klassiske måde at lave en meatball pizza er at lægge kødbollerne på en pizza med tomatsauce og ost – men du kan også bruge andre former for fyld.
Hvad pizzadej du bruger, det er op til dig – du kan eksempelvis bruge langtidshævet pizzadej, som fungerer rigtig godt. Resten finder du her – Hjemmelavet pizza.
Opskriften på en god, solid tomatsauce finder du her – hjemmelavet tomatsauce.
Fang opskriften på en god, nem meatball pizza herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Pizzadej (hurtig dej, 48-timers dej eller 72-timers dej)
1 stk
Tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift)
2 dl
Frisk mozzarella
100 gram
Oliven og friske tomater, kan undlades
1 håndfuld
Hakket oksekød
250 gram
Salt + peber
0.50 tsk
Røget paprika
1 tsk
Timian, tørret
1 tsk
Rosmarin, tørret
0.50 tsk
Chiliflager, røde
1 tsk
Olivenolie
1 spsk.
Læs også: