Det lette

Melting Potatoes

Hverdagsudgaven af Pommes Fondant!

Melting Potatoes
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 25. maj 2022

Kartoffelmagien fortsætter og denne gang har jeg kastet mig over en hverdagsklassiker, som ikke har vundet så stor indpas hjemme i Danmark – endnu!

Den går under navnet Melting Potatoes – og som navnet indikerer, handler det om at tilberede kartoflerne på en måde, så de smelter på tungen.

Og det er faktisk en lidt simplificeret og hverdagsvenlig udgave af den franske klassiker, Pommes Fondant.

Melting Potatoes passer bare mere sig selv og kan laves i større mængder på en gang. 

Man skærer kartoflerne i skiver på ca. 2-2,5 cm i tykkelse, vender dem i smeltet smør og salt og peber – hvorefter du skal ligges i et jævnt lag i en ovnfast fad.

Så skal de ellers bare have én over nakken på begge sider i en brandvarm ovn, hvorefter man til sidst hælder kraftig bouillon ved siden af dem, som de under sidste 'etape' suger smag og konsistens til sig.

På den måde får man kartofler, der både smager stegte, men er smørmøre og lækre!

Fang opskriften herunder på Melting Potatoes: 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Tilberedningstid 45 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Kartofler, mellemstore 500 gram
Smør 50 gram
Salt + peber 1 tsk
Bouillon (hyppigst grøntsags- og kylling, men okse kan også bruges) 200 ml
hvidløg 3 fed

Fremgangsmåde