Hvis du trænger til at prøve en anderledes opskrift med kylling, så skal du prøve kræfter med en appelsin-glaceret kylling.
I samme boldgade som And à l'orange, men med lidt mere asiatiske noter.
Selve konceptet med appelsin inkorporeret i det salte køkken i Asien har eksisteret i mange år, men blev for alvor populært i 80'erne, hvor man lavede en version med panerede, friturestegte kyllinger i appelsinsaucen.
Herunder har jeg lavet en opskrift, som springer turen i den gyldne brønd over og stadigvæk smager fantastisk – og som både egner sig til kyllingebryst og hele stykker kylling – det vælger du selv.
Sprød orange chicken i stedet?
Hvis du gerne vil have det sprøde element med alligevel og måske genkender smagen og konceptet fra kinesisk takeaway – så skal du blot vende de rå kyllingestykker i majsstivelse, så de er helt dækket. Herefter skal de vendes i et sammenpisket æg og vendes i en melblanding af mel, salt, peber og lidt løgsalt. Herefter skal de friteres i olie ved 170 grader i ca. 2-3 minutter. Og derefter skal de så vendes i saucen, som er blevet reduceret til en sirup.
Både med og uden friture smager helt fantastisk ene og alene på grund af den lækre orange-sauce.
Velkrydret, spicy og ret så vanedannende!
Følg med herunder.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Kyllingebryst eller parterede kyllingestykker med ben
500 gram
Appelsin, økologisk
2 stk
Bouillon (Kylling eller grøntsags)
1.50 dl
Brun farin
1.50 spsk.
Hvidløg
2 stk
Ingefær, revet
1 spsk.
Rød chili
1 spsk.
Soyasauce
1 spsk.
Fremgangsmåde
Læs også: