Aftensmad

Orange Chicken: Asiatisk appelsinglaceret kylling

Spicy appelsin-kylling!

Orange Chicken: Asiatisk appelsinglaceret kylling
Orange Chicken
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 3. januar 2021

Hvis du trænger til at prøve en anderledes opskrift med kylling, så skal du prøve kræfter med en appelsin-glaceret kylling.

I samme boldgade som And à l'orange, men med lidt mere asiatiske noter.

Selve konceptet med appelsin inkorporeret i det salte køkken i Asien har eksisteret i mange år, men blev for alvor populært i 80'erne, hvor man lavede en version med panerede, friturestegte kyllinger i appelsinsaucen.

Herunder har jeg lavet en opskrift, som springer turen i den gyldne brønd over og stadigvæk smager fantastisk – og som både egner sig til kyllingebryst og hele stykker kylling – det vælger du selv. 

Sprød orange chicken i stedet?

 Hvis du gerne vil have det sprøde element med alligevel og måske genkender smagen og konceptet fra kinesisk takeaway – så skal du blot vende de rå kyllingestykker i majsstivelse, så de er helt dækket. Herefter skal de vendes i et sammenpisket æg og vendes i en melblanding af mel, salt, peber og lidt løgsalt. Herefter skal de friteres i olie ved 170 grader i ca. 2-3 minutter. Og derefter skal de så vendes i saucen, som er blevet reduceret til en sirup.

Både med og uden friture smager helt fantastisk ene og alene på grund af den lækre orange-sauce. 

Velkrydret, spicy og ret så vanedannende!

Følg med herunder.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Ventetid 10 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Kyllingebryst eller parterede kyllingestykker med ben 500 gram
Appelsin, økologisk 2 stk
Bouillon (Kylling eller grøntsags) 1.50 dl
Brun farin 1.50 spsk.
Hvidløg 2 stk
Ingefær, revet 1 spsk.
Rød chili 1 spsk.
Soyasauce 1 spsk.

Fremgangsmåde