Mandekogebogen

Pambazo - mexicansk burger med chorizo og kartofler

Mexicansk burger-klassiker!

Hvis du leder efter en anderledes måde at få burger på, så skal du absolut prøve den mexicanske klassiker Pambazo eller Pambazo Mexicano.

I al sin enkelthed er det en burger, hvor man bruger de lækre Telera-brød og fylder den med salat, dressing, chilisauce og kartofler stegt med chorizo. 

En utrolig nem og smagfuld opskrift, hvor man lige pensler brødene med enten chilidressing eller olie fra chorizoen, så den får et rødt skær.

Den klassiske metode er at bruge rå chorizo-pølser, hvor man steger kødet som fars - men du kan også sagtens bruge tørret chorizo til formålet.

Selve chilidressingen, som skal bruges til opskriften, hedder guajillo sauce - hvor man skal bruge guajillo-chilipeber - men hvis du ikke kan skaffe dem, kan du få en lækker chilisauce ud af almindelige røde chilier ligeså.

Fang opskriften på min version af en mexicansk Pambazo herunder.

Opskrift på hjemmesyltede rødløg

Opskrift på cremefraiche-dressing

Opskrift på Telera-brød

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pambazo: Mexicansk burger

med kartofler og chorizo!

2 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

Brød og fyld
 • 4 spsk. telera-brød (fang opskriften i artiklen længere oppe)
 • 2 stk bagekartofler
 • 150 gram chorizo (rå pølser eller tørret)
 • 1 håndfuld salat
 • 2 dl cremefraiche-dressing (se opskrift længere oppe i artiklen)
 • 50 gram mexicansk ost (eller feta)
 • 2 spsk. syltede rødløg, find opskriften oppe i artiklen

Guajillo-sauce
 • ½ stk løg
 • 1 fed hvidløg
 • 2 stk guajillo-chili (eller alm. rød chili)
 • 4 spsk. olivenolie
 • ½ tsk salt + peber + sukker

Fremgangsmåde

 1. Start med at lave Guajillo-saucen. Skær løg og hvidløg i mindre stykker og svits dem i en gryde med en lille sjat olie. Efter 5-6 minutter skruer du ned for varmen - hæld dine chilier i og dæk med vand, så det blot dækker. Hvis du bruger frisk rød chili, koger du bare videre med det samme, men hvis du bruger tørret chili, skal de lige stå og blødgøres i 10 minutter. Herefter skal begge simre i 10 minutter - dernæst blender du massen til en pure, tilsætter olivenolie og koger det ind. Her kan du enten vælge blot at koge det ind i 10 minutters tid og få en chutney-lignende salsa, eller koge i 20 minutter, så du får en oliet chilisauce. Smag til med salt.
 2. Skræl dine bagekartofler og skær dem i små tern - hæld dem i en gryde med vand og bring dem i kog. Kog dem i 10 minutter i saltet vand.
 3. Halvvejs gennem kogningen skærer du dine chorizoer i små stykker eller fjerner kødet fra pølserne - steg dem på en pande ved middelvarme. Her kan du vælge at pensle dine brød med chorizo-olie og give skæresiden lidt stegeskorpe. Smid herefter de kogte kartofler på panden og vend det hele sammen i nogle minutter.
 4. Klassisk mexicansk er at smøre brødene med olien fra Guajillo-saucen på skæresiden og overfladen og stege dem let på en pande - så hvis du ikke har brugt chorizo-tricket tidligere, kan du gøre det nu. Saml burgeren ved at smøre mere guajillo-salsa på samt salat, smuldret ost, syltede rødløg og toppet med chorizo-kartoflerne - dryp godt med cremefraiche-dressing og nyd det!
Del

Seneste nyt

Annonce