Mandekogebogen

Papas Arrugadas

Tapas-snack fra De Kanariske Øer.

Uanset om du har været på De Kanariske Øer eller bevæget dig i gennem den spanske gadekøkken-kultur, så er en af deres mest velkendte klassikere og indspark til det klassiske tapasbord de famøse Papas Arrugadas.

Det er en spansk snack og delikatesse, som udspringer fra De Kanariske Øer - og i al sin enkelthed er det 'bare' saltkogte eller saltstegte kartofler.

Man kan både bruge gamle såvel som nye kartofler til formålet, og de resulterer i en nem, hurtig og lækker snack eller sidedish til mange forskellige retter.

Det er bedst, hvis du bruger små kartofler, da de er meget potente i smagen og dermed kan være sådan en lækker saltet hapser - du kan enten bruge de spæde kartofler direkte fra jorden om sommeren, eller du kan vælge de små kartofler, vi normalt bruger til brunede kartofler til december og jul. 

Ved at koge dem på en bestemt måde, formår man at lave dem til nogle små, rynkede og saltsvøbte kartofler, som er en gudespise.

Salten krystalliserer på overfladen og krydrer kartoflerne - men man spiser også ofte en traditionel spansk sauce til.

Gerne en klassisk Mojo Picon, som du finder opskriften på lige her.

Saltstegte kartofler er den perfekte opskrift på et indspark til tapasbordet, som tager under 20 minutter at kreere.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Papas Arrugadas

Saltkogte kartofler til tapas!

0 portioner 15 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. kcal pr. portion

Ingredienser

  • 400 gram små kartofler
  • 500 ml vand
  • ½ dl fint salt

Fremgangsmåde

  1. Skyl og rens dine kartofler for jordrester, men lad skrællen forblive på. Læg dem i en gryde, hvor det passer med, at de er dækket af ca. en halv liter vand.
  2. Bring kartoflerne i kog - når vandet koger, tilsættes 0,5 deciliter salt. Lad dem koge møre i ca. 15 minutter.
  3. Når tiden er gået, fjerner du al vandet på nær en lille centimeter i bunden - bring dem tilbage på blusset og ryst gryden i nogle minutter, så vandet koger væk og salten sætter sig på dine kartofler. Server dem straks med en god, hjemmelavet sauce mojo picon!
Del

Seneste nyt

ANNONCE