Aftensmad

Pasta med pistacie-pesto: Pasta al pistacchio

Nem, skøn klassiker fra Sicilien!

Pasta med pistacie-pesto: Pasta al pistacchio
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 13. januar 2022

Italienerne er magikere, når det kommer til smagfulde og simple pastaretter – hvad enten vi snakker noget så klassisk som pesto eller de mere autentiske hverdagsklassikere såsom Pasta Arrabiata eller Bolognese.

Denne gang har jeg kastet min kærlighed over Sicilien, som er velkendt for deres pistacienødder og ricotta-ost. 

Pasta al Pistacchio – eller hvis vi skal være helt korrekt i det italienske: 

Pasta al pistacchio ricetta siciliana con pesto di pistacchio.

Disse to fantastiske råvarer mødes i en himmelsk pastaret, som kun består af 5 ingredienser – den tager ingen tid at lave, og så får den en dyb og intens smag. 

Usaltede pistacienødder kan være svære at skaffe, men heldigvis kan du stort set bruge alle slags pistacie-nødder til formålet – du kan bruge usaltede pistacienødder, ristede pistacienødder som man kan købe ved de små poser med forskellige nødder og tørrede frugter og du kan endda bruge de ristede, saltede peanuts, som man køber ved chips-hylden.

Smagen er anderledes ved dem alle sammen – men smagen er god!

Man laver en lille simpel pesto af blendede pistacienødder med olivenolie, som røres sammen med ricotta – til sidst bliver de mødt af et par skefulde af den stivelsesholdige pastavand, som gør, at du får en cremet, uimodståelig konsistens, når de mødes med pastaen.

Du kan bruge lige den slags pasta, du ønsker – men rør-pasta, penne eller lignende fungererer bedst til pestoen.

Fang opskriften herunder:

 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Tilberedningstid 10 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Pasta (Rigatoni eller Penne) 150 gram
Pistacienødder (usaltede eller ristede) 60 gram
Pecorino-ost (alternativt parmesanost) 40 gram
Olivenolie 3 spsk.
Ricotta 100 gram

Fremgangsmåde