Mandekogebogen

Pavlova

En nem sommerklassiker!

Hvis du leder efter en simpel og lækker sommerdessert, så går du aldrig galt i byen med en pavlova.

I alt sin enkelthed er det en lille bund af marengs, som både er sprød og 'chewey', som efterfølgende toppes med letpisket flødeskum og sæsonens bær og frugter.

Herunder får du en simpel og lækker opskrift på klassikeren - både som én stor kage såvel som små, lækre portionsstørrelser.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pavlova

Sprødt og lækkert!

6 portioner 3 timer, 15 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 2 timer
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 80 gram æggehvider
  • 150 gram sukker
  • ½ dl vand
  • 2 dl fløde
  • 1 håndfuld bær og frugter
  • 2 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Hæld æggehviderne på en røremaskine og sæt den til at piske ved høj hastighed.
  2. Mens der piskes, varmes sukker og vand op i en gryde. Lad det koge op i 2-3 minutter.
  3. Når æggemassen er blevet pisket stiv og sætter små 'toppe', når du løfter piskeriset op, så skal sukkersiruppen tilsættes.
  4. Sukkermassen tilsættes i en tynd stråle, mens der piskes ved høj hastighed. Når alt siruppen er tilsat, skal den fortsætte med at piske i ca. 10 minutter. Herefter bliver massen skinnende, luftig og 'sej'.
  5. Hvis du vil tilføje smag til dem og eksempelvis lave hindbær-udgaven af pavlova? Så kan du nu tilsætte 1 spsk. syltetøj og piske det sammen.
  6. Hæld nu marengsen på en sprøjtepose eller bare en frysepose, som du efterfølgende klipper hul i.
  7. Drys lidt flormelis på en bageplade med bagepapir og sæt små dutter af marengs på pladen - ca. på samme diameter som eksempelvis en en appelsin. Tag du en ske og tryk ned i midten af marengsklatten og skub lidt ud i siderne, så du får dannet en lille 'fuglerede'. Du kan også lave én stor pavlova, som du så skal bage i ca. 3,5 timer i stedet for.
  8. Varm nu ovnen op til 120 graders varmluft. Når ovnen er varm, sættes marengsen ind i ovnen og bages i 2,5 timer.
  9. Når tiden er gået, slukkes ovnen, men forbliver lukket - lad dem nu lufttørre, mens ovnen afkøler i 60 minutter.
  10. Herefter er de klar til servering, hvor du pisker fløden luftig og tilsætter lidt vaniljesukker til sidst - tilsæt flødeskummen og top med sæsonens frugter og bær og server straks.
Del

Seneste nyt

Annonce