Den søde tand Pavlova En nem sommerklassiker! Af Rasmus Krarup Jensen 20. juli 2020 Hvis du leder efter en simpel og lækker sommerdessert, så går du aldrig galt i byen med en pavlova. I alt sin enkelthed er det en lille bund af marengs, som både er sprød og 'chewey', som efterfølgende toppes med letpisket flødeskum og sæsonens bær og frugter. Herunder får du en simpel og lækker opskrift på klassikeren – både som én stor kage såvel som små, lækre portionsstørrelser. Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne. Opskrift Arbejdstid 15 min Ventetid 60 min Tilberedningstid 120 min Antal 6 pers. Ingredienser Æggehvider 80 gram Sukker 150 gram Vand 0.50 dl Fløde 2 dl Bær og frugter 1 håndfuld Vaniljesukker 2 tsk Fremgangsmåde Hæld æggehviderne på en røremaskine og sæt den til at piske ved høj hastighed. Mens der piskes, varmes sukker og vand op i en gryde. Lad det koge op i 2-3 minutter. Når æggemassen er blevet pisket stiv og sætter små 'toppe', når du løfter piskeriset op, så skal sukkersiruppen tilsættes. Sukkermassen tilsættes i en tynd stråle, mens der piskes ved høj hastighed. Når alt siruppen er tilsat, skal den fortsætte med at piske i ca. 10 minutter. Herefter bliver massen skinnende, luftig og 'sej'. Hvis du vil tilføje smag til dem og eksempelvis lave hindbær-udgaven af pavlova? Så kan du nu tilsætte 1 spsk. <a href="https://mandekogebogen.dk/syltetoej-med-kirsebaer-og-moerk-rom.204.html">syltetøj</a> og piske det sammen. Hæld nu marengsen på en sprøjtepose eller bare en frysepose, som du efterfølgende klipper hul i. Drys lidt flormelis på en bageplade med bagepapir og sæt små dutter af marengs på pladen - ca. på samme diameter som eksempelvis en en appelsin. Tag du en ske og tryk ned i midten af marengsklatten og skub lidt ud i siderne, så du får dannet en lille 'fuglerede'. Du kan også lave én stor pavlova, som du så skal bage i ca. 3,5 timer i stedet for. Varm nu ovnen op til 120 graders varmluft. Når ovnen er varm, sættes marengsen ind i ovnen og bages i 2,5 timer. Når tiden er gået, slukkes ovnen, men forbliver lukket - lad dem nu lufttørre, mens ovnen afkøler i 60 minutter. Herefter er de klar til servering, hvor du pisker fløden luftig og tilsætter lidt vaniljesukker til sidst - tilsæt flødeskummen og top med sæsonens frugter og bær og server straks. Læs også: Del artikel Hvor vil du dele? Facebook LinkedIn Email Kopier link Den søde tand Se flere artikler Den søde tand Rabarberfromage Bagværk Træstammer Alle opskrifter Amerikanske Cookies med lime og Kinder Maxi Bagværk Finskbrød: Nem opskrift på de klassiske julesmåkager med mandler og sukker Bagværk Kardemomme-spiraler Bagværk Chokolade-specier