Bagværk
Pistacie-spandauere
Grønne, lækre kager med pistacie-creme!
Spandauere er en evig klassiker hos bageren, og har altid været en personlig favorit for mig, når der skulle vælges kage.
Og så smager de bare fantastisk, hvis du bager en hjemmelavet spandauer.
Denne gang har jeg lavet en lækker variation af spandauerne, da jeg endelig har fundet et sted, hvor man kan skaffe usaltede pistacienødder i mængder, man kan forholde sig til!
I stedet for et par små, snoldede poser kan man få dem i 1/2 kilosposer – og så er de endda udvalgt sådan, at man får dem, som er ekstra grønne. Så man kan få den helt rigtige grønne farve på sit bagværk eller is.
I en samarbejde med Koro Danmark fik jeg en sending af usaltede pistacienødder, som jeg kan bruge i mine opskrifter – eksempelvis til min pasta med pistacie-pesto eller måske pistacie-is.
Pistacie-spandauere er lavet med malede pistacienødder i dejen, så den får en nøddet smag og grønligt skær – og selve vaniljecremen er rørt op med fintmalede pistacienødder.
Det giver en smagfuld, sprød og flot spandauer – fang opskriften herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Hvedemel
200 gram
Pistacienødder, usaltede
50 gram
Gær
15 gram
Mælk
150 ml
Sukker
1 spsk.
Fint salt
0.50 tsk
Æg
1 stk
Majsstivelse
1 spsk.
Sødmælk
2 dl
Pistacienødder, usaltede
50 gram
Vaniljestang, kornene herfra
1 stk
Rørsukker
2 spsk.
Smør
150 gram
Fremgangsmåde
Læs også: