Bagværk

Pistacie-spandauere

Grønne, lækre kager med pistacie-creme!

Pistacie-spandauere
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 4. februar 2022
Denne artikel er sponsoreret

Spandauere er en evig klassiker hos bageren, og har altid været en personlig favorit for mig, når der skulle vælges kage.

Og så smager de bare fantastisk, hvis du bager en hjemmelavet spandauer.

Denne gang har jeg lavet en lækker variation af spandauerne, da jeg endelig har fundet et sted, hvor man kan skaffe usaltede pistacienødder i mængder, man kan forholde sig til!

I stedet for et par små, snoldede poser kan man få dem i 1/2 kilosposer – og så er de endda udvalgt sådan, at man får dem, som er ekstra grønne. Så man kan få den helt rigtige grønne farve på sit bagværk eller is. 

I en samarbejde med Koro Danmark fik jeg en sending af usaltede pistacienødder, som jeg kan bruge i mine opskrifter – eksempelvis til min pasta med pistacie-pesto eller måske pistacie-is.

Pistacie-spandauere er lavet med malede pistacienødder i dejen, så den får en nøddet smag og grønligt skær – og selve vaniljecremen er rørt op med fintmalede pistacienødder.

Det giver en smagfuld, sprød og flot spandauer – fang opskriften herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 120 min
Tilberedningstid 18 min
Antal 8 pers.

Ingredienser

Hvedemel 200 gram
Pistacienødder, usaltede 50 gram
Gær 15 gram
Mælk 150 ml
Sukker 1 spsk.
Fint salt 0.50 tsk
Æg 1 stk
Majsstivelse 1 spsk.
Sødmælk 2 dl
Pistacienødder, usaltede 50 gram
Vaniljestang, kornene herfra 1 stk
Rørsukker 2 spsk.
Smør 150 gram

Fremgangsmåde