Det lette
Pommes Ratatouille
Sovsevenlig kartoffel-sidedish!
Kartofler er bare en fantastisk spise – de kan bruges til så mange forskellige formål og til mange forskellige tilberedninger.
Kogte, stegte, friterede, moste, bagte, syltede og meget mere – og nu har jeg eksperimenteret med endnu en lille lækker kartoffelsnack.
Tidligere har jeg haft stor succes med resultatet på Hasselback Pommes Frites og mine Pommes Anna-fritter.
Denne gang har jeg eksperimenteret med lidt af et kærlighedsbarn mellem Pommes Anna og en klassisk kartoffelrose.
Kartoffelroser er navnet på de små hapsere, hvor man lægger en 10-12 skiver kartofler sammen for at danne en rose, som pynter på tallerkenen.
Men denne mellemting – som jeg har valgt at kalde Pommes Ratatouille – går all-in med ca. 80-100 tynde skiver kartoffel!
Det danner en fin cirkel med små riller, som peger tankerne henimod den klassiske provencalske ret, ratatouille.
De tynde skiver af kartoffel lægges i en bagering eller kageudstikker, hvorefter de overhældes med smeltet smør og bages i ovnen.
Det er nemt, enkelt og lækkert – og så laver man dem i portionsstørelser, så de lige passer til en tallerken hver.
Hvor stor skal bageringen være?
Jeg vil anbefale at bruge en bagering/udstikker på 8-10 centimeter i diameter og en højde på 4-5 centimeter, som passer til 1 kuvert – jeg havde en bagering på 9 centimeter, som jeg brugte til den på billedet, og det fungerede perfekt.
Denne opskrift giver dig teknikken til én Pommes Ratatouille, og så skal du bare bruge denne fremgangsmåde til de antal bageringe, du ønsker.
Kartoflerne bliver sprøde på toppen og bløde, cremede i midten – og så er smørret med til nærmest at karamellisere siderne og bunden. Det gør, foruden at de kommer til at hænge sammen til én lækker sag, at du får nuancer af brunet smør og en lækker 'skorpe'.
Og nå ja – så er alle de mange riller ideelle til at drukne i sovs!
Fang opskriften herunder:
Kartoffelskiver i bageringen – klar til smørbad og en tur i ovnen!
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Kartofler
5 stk
Groft Salt
1.50 tsk
Smør
50 gram
Eventuelt yderligere smagsgivere til smørret (revet hvidløg, timian, oregano etc.)
1 spsk.
Fremgangsmåde
Læs også: