Porcupine Potatoes
Kartoflen med de mange snit!
En tur i kartoffellaboratoriet har resulteret i en lille lækker videreudvikling af Blooming Potatoes - en kartoffel med rigtig mange snit!
Jeg har valgt at kalde den Porcupine Potato - netop fordi at snittene gør, at overfladen lidt ligner ryggen på et pindsvin.
Utallige små toppe, som bliver knasende sprøde, mens midten bliver cremet.
En bagekartoffel, som er cremet i midten og sprød på toppen - og så kan der eddersparkeme dunkes sovs ned i kartoflen!
En halv sovsekande pr. mand er intet problem - det kan vi lide!
Fang opskriften herunder:
Porcupine Potato
Pindsvine-kartoflen!
2 portioner
1 time, 5 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time
Ca. 250 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time
Ingredienser
- 2 stk bagekartoffel
- 2 tsk fint salt
- ½ dl olie (olivenolie, solsikkeolie, rapsolie, vindruekerneolie, etc.)
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen på 200 grader varmluft. Skyl dine kartofler og læg dem på et skærebræt.
- Læg så mange snit, du har tålmodighed til på det smalle led, hvorefter du forsigtigt lægger så mange snit du orker på det lange led - pas på ikke at skære skævt, da du så risikerer at skære 'lamellerne' fra hinanden. Pensl den grundigt med olivenolie og smid den i ovnen.
- Efter 20 minutter, tager du dem ud igen, pensler med olie og drysser med salt. Bag dem yderligere 20 minutter - så skulle de gerne begynde at åbne sig. De sidste 20-25 minutter kan du give dem en sidste pensling, hvor penslen lige åbner lidt for kartoflen - derfra skal den blive sprød på toppen og cremet i midten.