Tips & tricks

Sådan laver du kartoffelmos

Tricket til den perfekte kartoffelmos.

Sådan laver du kartoffelmos
Foto: Deposit Photos
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 4. februar 2021

Kartoffelmos er et fantastisk alsidigt tilbehør, som kan bruges til alt fra sidedish til gryderetter, som bund til brændende kærlighed eller måske bagt i ovnen til en tærte, et fad eller lignende.

Kartoffelmosen kan bruges til mange ting og det er en ganske simpel ting at lave – nemt, enkelt og billigt.

Og de vigtigste ting, man skal være opmærksom på, når man laver den perfekte kartoffelmos er følgende:

1) Vælg gerne sorter, som er beregnet til kartoffelmos (du kan dog sagtens bruge almindelige, økologiske kartofler – de skal bare have lidt ekstra tæsk!)

2) Kog kartofler til kartoffelmos længere, end hvad du ville til almindelige kogte kartofler

3) Kog UDEN salt, og smag til med salt bagefter

4) Pisk endelig ikke for længe i din kartoffelmos, så bliver den lang og klistret

Herunder får du en nem og sikker opskrift på kartoffelmos, som kan justeres efter behov – skal der rigtig forkæles igennem, kan du tilsætte så meget smør, at man kalder sin kartoffelmos på pund-til-pund.

Vi snakker 50/50 smør og kartofler!

Men denne opskrift herunder er en klassiker til hverdag og kan bruges til mange formål.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 2 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Kartofler 1 kilo
Smør 70 gram
Salt 1.50 tsk
Mælk 1 dl
Friskkværnet peber 0.50 tsk
Revet muskatnød, kan undlades 0.20 tsk

Fremgangsmåde

Tips & tricks

Se flere artikler