Aftensmad
Steak and Ale Pie
Velsmagende Pie med øl og kød!
Storbritannien er kendt for deres ikoniske pies, som findes i mange forskellige afskygninger – dem vi kender bedst til herhjemme i Danmark er blandt andet Shepherd's Pie, hvor man laver en simreret og topper den af med det sprødt og cremet kartoffel-låg.
Men skal man have de helt rigtige comfort food-klassikere, så skal det være pies, som er indsvøbt i en dej – du ved, hvor hele tærten omslutter fyldet.
Eksempelvis den klassiske Steak and Ale Pie – en simpel og uhyre smagfuld klassiker, hvor man har en langtidsbraiseret simreret, der køles ned og fyldes i tærteforme med en dej, der er lavet på mørdejs-inspireret dej.
Det skal nemlig ikke være tærtebund-konsistens, da den så vil smuldre for meget – den skal være let chewy, sprød og blød, og det opnår man ved at køre mørdejsteknikken, men skrue en smule ned for smørmængden.
Og så kommer vi til udskæringen – her har jeg fået fingrene i en braiserbøf fra Dyrbar, som er perfekt til formålet med sin 'bøf'-størrelse og mørhedsevne. Det er af udskæringen tykkam, som altid er min go-to på simreretter, hvad enten vi snakker Boeuf Bourguignon eller Gullash Pie i forhold til mørhed.
Svøbt i en masse grøntsager, bouillon og naturligvis en god ale – det skal nemlig være en ale for at få den helt rigtige smag. Eksempelvis en Brown Ale eller en American Ale eller Red Ale.
Få opskriften herunder på de skønneste Pies til de kolde tider:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Tykkam (eks. braiserbøf fra Dyrbar)
700 gram
Gulerod
3 stk
Champignon, bakke
1 stk
Løg
2 stk
hvidløg
4 fed
Laurbærblade
4 stk
Rosmarin (frisk eller tørret)
1 tsk
Timian, tørret eller frisk
1 tsk
Mørk øl, gerne en ale
2 dl
Oksebouillon
2 dl
Koncentreret tomat
2 spsk.
Worchestershiresauce
2 tsk
Smør
150 gram
Hvedemel
450 gram
Mælk
0.50 dl
Fint salt
1 tsk
Fremgangsmåde
Læs også: