Den søde tand

Stikkelsbærstang

Flødeispinde med stikkelsbærovertræk.

Stikkelsbærstang
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 29. juli 2021

Is er noget, man kan spise året rundt – men der er ikke noget, der slår en stor gammeldags isvaffel eller en læskende sodavandsis på en varm sommerdag.

En klassiker i det danske isunivers er den famøse Københavnerstang eller ananasstang, hvor man har flødeis overtrukket af ananassorbet.

Jeg har lavet mit eget take på iskonceptet – Stikkelsbærstang.

En cremet, fløjsblød og lækker vaniljeflødeis, som bliver overtrukket af en let syrlig blanding af røde stikkelsbær. 

Det giver en sublim smag af sol og sommer – og så er de faktisk ret nemme at lave.

Det kræver dog, at du har en silikoneform, der passer til pindis – formen til mine ispinde har jeg fundet her.

Du kan sagtens bruge min opskrift på hjemmelavede ispinde til andre slags frugter og bær – alt efter lyst, sæson eller hvad du lige har i baghaven.

Det kunne være solbær, jordbær, hindbær eller måske en syrlig ribsstang!

De holder sig lækre i fryseren i flere måneder, men har bedst af at blive spist indenfor 30 dage. 

Fang opskriften på lækre, hjemmelavede ispinde med flødeis og stikkelsbær herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 480 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 5 pers.

Ingredienser

Piskefløde 2 dl
Sødmælk 2 dl
Sukker 1 dl
Vaniljestang 0.50 stk
Æggeblomme 6 stk
Stikkelsbær (røde eller grønne) 400 gram
Rørsukker 2 dl

Fremgangsmåde

Den søde tand

Se flere artikler