Den søde tand
Stikkelsbærstang
Flødeispinde med stikkelsbærovertræk.
Is er noget, man kan spise året rundt – men der er ikke noget, der slår en stor gammeldags isvaffel eller en læskende sodavandsis på en varm sommerdag.
En klassiker i det danske isunivers er den famøse Københavnerstang eller ananasstang, hvor man har flødeis overtrukket af ananassorbet.
Jeg har lavet mit eget take på iskonceptet – Stikkelsbærstang.
En cremet, fløjsblød og lækker vaniljeflødeis, som bliver overtrukket af en let syrlig blanding af røde stikkelsbær.
Det giver en sublim smag af sol og sommer – og så er de faktisk ret nemme at lave.
Det kræver dog, at du har en silikoneform, der passer til pindis – formen til mine ispinde har jeg fundet her.
Du kan sagtens bruge min opskrift på hjemmelavede ispinde til andre slags frugter og bær – alt efter lyst, sæson eller hvad du lige har i baghaven.
Det kunne være solbær, jordbær, hindbær eller måske en syrlig ribsstang!
De holder sig lækre i fryseren i flere måneder, men har bedst af at blive spist indenfor 30 dage.
Fang opskriften på lækre, hjemmelavede ispinde med flødeis og stikkelsbær herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Piskefløde
2 dl
Sødmælk
2 dl
Sukker
1 dl
Vaniljestang
0.50 stk
Æggeblomme
6 stk
Stikkelsbær (røde eller grønne)
400 gram
Rørsukker
2 dl
Fremgangsmåde
Læs også: