Sweet Potato Dip
Dip lavet på søde kartofler!
Søde kartofler er en skøn spise, hvad enten du bruger det som rodfrugt i en gryderet, laver sweet potato fries eller laver en bagt sød kartoffel.
Den har en skøn naturlig sødme, som spiller utrolig godt sammen med salt og krydderier.
Jeg har eksperimenteret lidt med at lave en dip på sød kartoffel - nu har jeg en opskrift klar til det!
Det er en skøn, varmende og velkrydret dip, som er velegnet til tapas, spreads i sandwich eller bare dyppelse til fritter, brød og andet godt.
Fang opskriften herunder:
Sweet Potato Dip
Krydret dip på sød kartoffel!
4 portioner
25 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 400 gram sød kartoffel
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk tahin (sesampasta)
- 1 tsk spidskommen, stødt
- 1 tsk koriander, stødt
- 1 stk lime, økologisk
- ½ tsk chiliflager, eller cayennepeber
- 3 spsk. god olivenolie
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen på 200 grader varmluft. Skræl dine søde kartofler og skær dem i tern. Vend dem i olivenolie, salt og eventuelt lidt friskkværnet peber. Smid dem på en bagerist med bagepapir, og bag dem møre i ca. 20 minutter.
- Hæld kartoflerne i en blender eller brug en skål og en stavblender - tilføj tahin, olivenolie, saften fra en hel lime og revet hvidløg. Blend det til en cremet masse. Rør det sammen med krydderierne. Lad det trække en 30 minutter i køleskabet inden servering.