Mandekogebogen

Tiramisu

Ikonisk italiensk dessert med ladyfingers, mascarpone og kaffe!

Tiramisu er en italiensk dessert, der traditionelt består af lag af ladyfingers dyppet i espresso og likør eller rom, og en blød og cremet mascarpone-creme.

Tiramisuens oprindelse er omdiskuteret, men den menes at stamme fra det nordlige Italien, specifikt fra Veneto-området i nærheden af byen Treviso. Nogle kilder hævder, at tiramisu blev opfundet i det 17. århundrede ved hoffet i Siena til ære for den toskanske storhertug Cosimo III de' Medici, mens andre kilder peger på, at tiramisu først blev serveret i det 20. århundrede.

Desserten er kendt for sin søde og rige smag og dens tekstur, som kombinerer blødhed med en sprød konsistens fra ladyfingers.

Ladyfingers er en type tørre småkager, som normalt bruges i tiramisu og dyppes i en blanding af espresso og amaretto, rom eller Marsala-vin. Espressoen giver desserten en stærk kaffesmag, og spiritussen tilføjer en let alkoholsmag, som kan varieres efter smag og præference.

Æggeblommer og sukker piskes sammen for at lave en luftig æggesnaps, som derefter blandes med mascarpone-ost for at skabe den cremede fyld. Flødeskum tilsættes normalt også for at give fyldet en let og luftig konsistens.

Ladyfingers placeres i et lag i en skål eller bageform, og fyldet hældes over, indtil det dækker kagerne. Dette gentages, indtil skålen er fuld. Til sidst drysses kakaopulver over fyldet for at give desserten en flot finish og en chokoladesmag.

Tiramisu er normalt opbevaret i køleskabet i mindst to timer, så fyldet kan sætte sig og blive fast. Når det er tid til at servere, kan desserten skæres i portioner og serveres med friske bær eller frugt på toppen, hvis det ønskes.

Tiramisu er en populær dessert, som kan varieres og tilpasses efter personlig smag. Det er en god mulighed for at tilføje en italiensk touch til enhver middag eller fejring.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Tiramisu

Italiensk kaffekage!

6 portioner 30 minutter
Forberedelse: 30 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 600 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 6 stk æggeblomme
 • 90 gram sukker
 • 500 gram mascarpone
 • 1 dl espresso eller stærk kaffe
 • 2 spsk. spiritus (marsala-vin, rom eller amaretto)
 • 24 stk ladyfingers
 • 2½ dl piskefløde

Fremgangsmåde

 1. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en stor skål, indtil det bliver lyst og luftigt. Tilsæt mascarpone-ost til æggemassen, og rør indtil det bliver en glat creme.
 2. Pisk flødeskum, indtil det bliver stift, og vend det forsigtigt i mascarpone-cremen. Bland espresso eller stærk kaffe med spiritus i en flad skål.
 3. Dyp ladyfingers i kaffe-spiritus-blandingen kortvarigt, indtil de er let gennemvædet, og arranger dem i et lag i en skål eller bageform. Fordel et lag af mascarpone-cremen over dine ladyfingers. Gentag processen med et nyt lag af dyppede ladyfingers og mascarpone-creme, indtil du har ikke mere fyld eller ladyfingers.
 4. Sigt en generøs mængde kakao over toppen af tiramisuen. Lad tiramisuen stå i køleskabet i mindst to timer, eller indtil den er fast. Når det er tid til at servere, kan desserten skæres i portioner.
Del

Seneste nyt

Annonce