Den søde tand

Affogato

Simpel og lækker dessertklassiker fra Italien – italiensk, druknet is

Affogato
Affogato
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 3. marts 2021

Affogato er en opskrift til dig, der husker de små ting i hverdagen og selvforkælelsen.

Affogato er en rigtig traditionel kaffedessert, som kun består af 3 ingredienser.

Hvis du har været et smut i Italien, er du uden tvivl stødt på denne lækre, nemme klassiker, som kan bikses sammen på ingen tid.

Hvis du er i humør til en hurtig, lækker og utrolig nem dessert – så går du aldrig galt i byen med en italienske affogato. 

I al sin enkelthed betyder det 'druknet is', hvor man laver en lækker vaniljeis, som får en spandfuld mørk, intens espresso på toppen med revet chokolade.

Simpelt og uimodståeligt!

Den minder lidt om en voksenudgave af kakao med is – og det spiller!

I det italienske køkken er kendt for at holde maden simpelt – de bedste råvarer og så lade dem tale for sig selv. 

Og det må siges at være gældende med sådan en opskrift på affogato – is, espresso og chokolade.

Derfor er det også vigtigt, at man vælger en rigtig god vaniljeis – du kan eventuelt lave hjemmelavet vaniljeis – og en god, mørk og intens kaffe til formålet. 

Du kan godt bruge almindelig kaffebønner og ikke espresso-bønner til din affogato, men sørg så for at gøre den rigtig stærk. 

Det bedste til formålet i forhold til at lave en perfekt affogato, er at bruge en kaffekande, som er beregnet til espresso.

Eksempelvis en Bialetti (reklamelink), som du kan sætte direkte på kogepladen og passe sig selv, indtil der pibler intens espresso frem. 

Men almindelig filterkaffe med et ekstra goddag på intensiteten kan altså også bruges til min opskrift, hvis du ikke er til den helt sorte, mørke kaffe. 

Den revne chokolade på toppen er egentlig ikke en del af den originale opskrift, men pifter lige din affogato lidt ekstra op!

Selve isen skal gerne være meget fast, når du hælder varm kaffe over vaniljeisen – derfor er det en god idé først at tage isen ud, lige når du skal lave desserten – det kan godt være lidt svært at få kugler ud af isen, når den er helt frossen, men det sørger for, at det hele ikke smelter for hurtigt. 

Fang opskriften på en nem enkelt og velsmagende dessert herunder – nem og hurtig at lave.

Og hvis du så oveni hatten også disker op med et par sprøde biscotti til kaffen? Ikke et øje tørt.

Den perfekte dessert til hverdagen!

 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Antal 4 pers.

Ingredienser

Vaniljeis 400 ml
Mørk chokolade, 70 % 30 gram
Espresso 2 dl

Fremgangsmåde

Den søde tand

Se flere artikler