Mandekogebogen

Chilaquiles

Traditionel mexicansk morgenmadsret.

Nachos, loaded nachos eller tortillachips smager fantastisk - men har du prøvet den klassiske mexicanske opskrift Chilaquiles?

I al sin enkelthed en simpel opskrift på traditionel mexicansk morgenmad, hvor man har sprøde tortilla-skiver svøbt i en salsa roja og toppet med forskellige ting såsom avocado, cremefraiche og koriander.

Den helt autentiske måde at lave det sprøde element til retten er, hvis du skærer en majstortilla ud i trekanter og friterer dem i olie - hvis du ikke lige orker at finde det hele frem til denne del, så kan almindelige tortilla-chips sagtens bruges til formålet. 

Psst. hvis du gerne vil gå all-in, så finder du her opskriften på hjemmelavede tortilla-chips.

Det er en skøn og nem ret, som kan spises både til morgenmad, frokost og aftensmad - og så tager den ingen tid at lave.

Du kan også forberede din salsa roja på forhånd og så tager det slet ingen tid at lave!

Du finder opskriften på Chilaquiles og salsa roja lige herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Chilaquiles

Mexicansk morgenmadsklassiker!

2 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

Fyld
  • 2 håndfuld tortilla-chips
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 2 stk æg
  • 1 stk avocado
  • 3 spsk. cremefraiche (enten 18% eller 38%)

Salsa Roja
  • 2 stk tomater
  • 1 stk løg
  • 1 spsk. jalapenos (frisk eller syltet)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl grøntsagsbouillon

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave din Salsa Roja. Hak stilkene af koriander-bundtet og blend dem sammen løg, jalapenos, tomater og hvidløg i en foodprocessor eller med en stavblender sammen med bouillon. Hæld blandingen på en pande og steg det for fuld skrald i 5-10 minutter, eller indtil væsken næsten fordamper og det hele er stegt godt igennem til en tyk salsa.
  2. Snit i mellemtiden avocado i små stykker og skær korianderbladene i mindre stykker. Steg et spejlæg pr. mand, så blommen stadig er smilende.
  3. Smid 1/3 af dine tortillachips på en tallerken (til deling, ellers smid det på to forskellige) og 2/3 af tortilllachipsene i selve salsaen. Rør det grundigt sammen, så de bliver coatet - fordel dem på tallerkenen og top det af med cremefraiche, koriander, spejl og avocado.
Del

Seneste nyt

ANNONCE