Mandekogebogen

Currywurst med pommes frites

Den tyske klassiker!

Currywurst, eller den tyske hotdog, er en klassisk tysk specialitet, som egentlig bare består af en stegt pølse eller pølsestykker, som man svøber i en lækker karry-ketchup og ofte serverer sammen med pommes frites. 

Du kan lave den på den helt nemme måde, eller du kan lave den på den 'rigtige' måde - med det mener jeg, at du egentlig kan få nogle af de basale smagsoplevelser ved blot at røre en god karryblanding ud i ketchup og serverer sammen med pølsen og fritterne.

Men skal den være rigtig god, så skal du i gang med at koge en hjemmelavet ketchup.

Man ved ikke helt, hvad oprindelsen er for den famøse egnsret, men man mener, at currywurst skulle være blevet opfundet i Berlin af kvinden Herta Heuwer - hun stod til daglig i en pølsevogn og brugte de mange timer i biksen på at eksperimentere sig frem til en pølse med hjemmelavet karryketchup. 

Currywurst er så populær i Berlin, at de har deres helt egen museum dedikeret til en pølse med karryketchup. 

Og flere dedikerede madboder og pølsevogne i landet har deres helt egen unikke og hemmelige opskrift på karry-saucen.

Herunder får du min opskrift på en nem og lækker version af currywurst - en god, smagfuld karryketchup med pommes frites!

Pommes Frites-delen kan du enten vælge at bage i ovnen eller lave med min triple fried-opskrift

ANNONCE
Udskriv opskriften

Currywurst med pommes frites

Den tyske hotdog!

2 portioner 20 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk pølser
  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 tsk karry
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 dl hakkede tomater
  • 1½ tsk brun farin
  • 1 spsk. eddike (gerne fransk æblecidereddike)
  • 1½ tsk worchestershiresauce (kan undlades)
  • 500 gram kartofler
  • 1 dl ketchup

Fremgangsmåde

  1. Hvis du blot ovnbager kartoflerne, skal de skrælles, skæres i små stave og bages i ovnen penslet med olivenolie ved 180 grader varmluft i ca. 45-50 minutter - hvis du bruger Triple Fried Fries, så tjek guiden længere oppe i artiklen!
  2. Blend løg og hvidløg til en paste og svits den i en gryde med olivenolie - tilsæt karry og røget paprika efterfulgt af hakkede tomater og ketchup. Lad det småsimre i nogle minutter og tilsæt så worchestershiresauce, eddike og brun farin.
  3. Lad det simre ved middelvarme, indtil det har reduceret væskemængden og er cremet i konsistensen.
  4. Pølserne kan du grille, stege eller bage i ovnen, hvor du stikker en træpind i den og skærer et spiralsnit ned af den - så får du mere stegeflade. Herefter kan du vælge at serverer pølserne hele, eller skåret i små stykker.
  5. Server pølserne på sprøde fritter og top af med karry-saucen - drys også gerne lidt ekstra karry på toppen!
Del

Seneste nyt

Annonce