Currywurst med pommes frites
Den tyske klassiker!
Currywurst, eller den tyske hotdog, er en klassisk tysk specialitet, som egentlig bare består af en stegt pølse eller pølsestykker, som man svøber i en lækker karry-ketchup og ofte serverer sammen med pommes frites.
Du kan lave den på den helt nemme måde, eller du kan lave den på den 'rigtige' måde - med det mener jeg, at du egentlig kan få nogle af de basale smagsoplevelser ved blot at røre en god karryblanding ud i ketchup og serverer sammen med pølsen og fritterne.
Men skal den være rigtig god, så skal du i gang med at koge en hjemmelavet ketchup.
Man ved ikke helt, hvad oprindelsen er for den famøse egnsret, men man mener, at currywurst skulle være blevet opfundet i Berlin af kvinden Herta Heuwer - hun stod til daglig i en pølsevogn og brugte de mange timer i biksen på at eksperimentere sig frem til en pølse med hjemmelavet karryketchup.
Currywurst er så populær i Berlin, at de har deres helt egen museum dedikeret til en pølse med karryketchup.
Og flere dedikerede madboder og pølsevogne i landet har deres helt egen unikke og hemmelige opskrift på karry-saucen.
Herunder får du min opskrift på en nem og lækker version af currywurst - en god, smagfuld karryketchup med pommes frites!
Pommes Frites-delen kan du enten vælge at bage i ovnen eller lave med min triple fried-opskrift.
Currywurst med pommes frites
Den tyske hotdog!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ingredienser
- 2 stk pølser
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 3 tsk karry
- 1 tsk røget paprika
- 1 dl hakkede tomater
- 1½ tsk brun farin
- 1 spsk. eddike (gerne fransk æblecidereddike)
- 1½ tsk worchestershiresauce (kan undlades)
- 500 gram kartofler
- 1 dl ketchup
Fremgangsmåde
- Hvis du blot ovnbager kartoflerne, skal de skrælles, skæres i små stave og bages i ovnen penslet med olivenolie ved 180 grader varmluft i ca. 45-50 minutter - hvis du bruger Triple Fried Fries, så tjek guiden længere oppe i artiklen!
- Blend løg og hvidløg til en paste og svits den i en gryde med olivenolie - tilsæt karry og røget paprika efterfulgt af hakkede tomater og ketchup. Lad det småsimre i nogle minutter og tilsæt så worchestershiresauce, eddike og brun farin.
- Lad det simre ved middelvarme, indtil det har reduceret væskemængden og er cremet i konsistensen.
- Pølserne kan du grille, stege eller bage i ovnen, hvor du stikker en træpind i den og skærer et spiralsnit ned af den - så får du mere stegeflade. Herefter kan du vælge at serverer pølserne hele, eller skåret i små stykker.
- Server pølserne på sprøde fritter og top af med karry-saucen - drys også gerne lidt ekstra karry på toppen!